Kippen in de stad

Martine Mensaert
Treffen, Treffen - Buurtinitiatieven, Nieuwe bronnen, Nieuwe bronnen - recyclage, Nieuwe bronnen - Voeding
Nieuw idee

Zet op braakliggende gronden of 'verloren' hoekjes een paar kippen. De mensen uit de buurt kunnen dan hun etensrestjes (aardappelen, afval van sla, restjes pasta of brood, ...) brengen. Vrijwilligers uit de buurt kunnen de kippen en hun ren verzorgen, onderhouden en hen van water voorzien.

© Afbeelding - www.foodfilmfestival.nl

Stad Brugge

Reactie

Sofie.Verheye@b...
De werkgroep stadslandbouw van het Brugse Food Lab onderzoekt dit momenteel
Sofie.Verheye@b...
Het is belangrijk dat de overschotten / restjes van andere kanalen dan van de huishoudens zelf komen (www.hetspilvarken.be/verzamelen-en-sorteren-van-voedselafval). Deze richtlijnen komen van het voedselagentschap (FAVV). Voor de opstart van dit project, kan er gerust contact opgenomen worden met de leden van het Brugs Food Lab (platform rond duurzame voeding): https://foodlab.brugge.be/
Ann Vanneste
Kippen scharrelen op zoek naar geluk... en eten, er moet genoeg ruimte zijn waar ze kunnen zoeken. Ik heb al een paar jaar een kippenproject in vzw Speling, ecologische zorgboerderij De Streek. We kweken kippen van het ei/kuiken om ze dan te ruilen/verletsen/verkopen. De ecologische voetafdruk van een kip is klein en ze ruimt resten op, vandaar dat we in onze zorgboerderij deze dieren houden.

Jouw reactie