Kerstpark

Treffen, Treffen - Evenementen, Treffen - Parken en pleinen, Treffen - Stadsbeeld
Besproken

De kwaliteit van de Brugse kerstmarkten kan beter. Mijn voorstel: organiseer een alternatieve kerstmarkt in één van de Brugse parken. Hiervoor kan bijvoorbeeld samengewerkt worden met de mensen van De Vitrine of Brugse makers. De markt kan voor een kortere periode - bijvoorbeeld  twee weken voor Kerstmis - doorgaan om zo eventuele overlast voor de buren te beperken. Een leuk park hiervoor, kan het Astridpark zijn. De kiosk kan je gebruiken voor Brugse muziekgroepen die er op regelmatig basis wat kerstconcertjes geven. 

Stad Brugge, Brugge Plus, De Vitrine

Reactie

Lejaeghere Patrick
Nog een evenement in het Astridpark. Wordt dit niets stilletjes aan een beetje teveel van het goede. Dat de kwaliteit beter kan ok maar dan op de plaats waar de meeste toeristen zich bevinden : de markt !
Matthias
Naast een park wonen ook mensen... En die wonen daar vaak net omdat ze de rust van een park in de nabijheid appreciëren! Mijn voorkeur gaat uit naar het Zand of de achterkant van het station.
Katelijne
De dienst musea en Volkskunde West-Vlaanderen organiseren al 14 jaar een kerstmarkt met ambachtelijke producten in de Balstraat tijdens het midwinterfeest. Door randactiviteiten aan te bieden zoals een kerstconcert in de Jeruzalemkapel, toneelopvoeringen in de tuin van het museum en gezinsactiviteiten is dit telkens een groot succes. Ik ben er zeker van dat het aanbieden van iets gelijkaardigs op de markt ook zou aanslaan, maar de standhouders nu zijn mensen die dit vaak in hun vrije tijd doen, en niet de middelen hebben om een maand lang een kraam uit te baten op de Markt of het dure standgeld betalen. Er zou rond de tafel moeten gezeten worden om voorwaarden op te leggen aan de standhouders naar de producten die ze aanbieden.
Sofie.Verheye@b...
Dit idee werd niet weerhouden door het Schepencollege in de reeks voorstellen rond de organisatie van kerstmarkten winter eind 2017. Er komen geen bijkomende kerstmarkten in parken (Koning Albert I-park, Koning Astridpark en andere parken) om de overlast voor de buurten te beperken en de groenzones (met rustpunten) te respecteren.

Jouw reactie