Kerstpark

Treffen, Treffen - Evenementen, Treffen - Parken en pleinen, Treffen - Stadsbeeld
Goedgekeurd

De kwaliteit van de Brugse kerstmarkten kan beter. Mijn voorstel: organiseer een alternatieve kerstmarkt in één van de Brugse parken. Hiervoor kan bijvoorbeeld samengewerkt worden met de mensen van De Vitrine of Brugse makers. De markt kan voor een kortere periode - bijvoorbeeld  twee weken voor Kerstmis - doorgaan om zo eventuele overlast voor de buren te beperken. Een leuk park hiervoor, kan het Astridpark zijn. De kiosk kan je gebruiken voor Brugse muziekgroepen die er op regelmatig basis wat kerstconcertjes geven. 

Stad Brugge, Brugge Plus, De Vitrine

Reactie

Lejaeghere Patrick
Nog een evenement in het Astridpark. Wordt dit niets stilletjes aan een beetje teveel van het goede. Dat de kwaliteit beter kan ok maar dan op de plaats waar de meeste toeristen zich bevinden : de markt !
Matthias
Naast een park wonen ook mensen... En die wonen daar vaak net omdat ze de rust van een park in de nabijheid appreciëren! Mijn voorkeur gaat uit naar het Zand of de achterkant van het station.
Katelijne
De dienst musea en Volkskunde West-Vlaanderen organiseren al 14 jaar een kerstmarkt met ambachtelijke producten in de Balstraat tijdens het midwinterfeest. Door randactiviteiten aan te bieden zoals een kerstconcert in de Jeruzalemkapel, toneelopvoeringen in de tuin van het museum en gezinsactiviteiten is dit telkens een groot succes. Ik ben er zeker van dat het aanbieden van iets gelijkaardigs op de markt ook zou aanslaan, maar de standhouders nu zijn mensen die dit vaak in hun vrije tijd doen, en niet de middelen hebben om een maand lang een kraam uit te baten op de Markt of het dure standgeld betalen. Er zou rond de tafel moeten gezeten worden om voorwaarden op te leggen aan de standhouders naar de producten die ze aanbieden.
de toekomst van...
Van 22 november 2019 tot 5 januari 2020 zorgen twee licht- en belevingswandelingen voor een warme wintersfeer in de binnenstad van Brugge. Eén wandeling mondt uit in het Minnewaterpark, waar ook een winterbar en schaatspiste komen. De twee licht- en belevingswandelingen starten op het stationsplein waar ook een interactieve lichtinstallatie komt. Eén wandeling loopt van het stationsplein tot in het Minnewaterpark. De tweede wandeling gaat van het stationsplein via het Albertpark tot ’t Zand. Op beide trajecten komen er interactieve en dynamische lichtinstallaties. Een van de licht- en belevingswandelingen loopt door het Minnewaterpark waar ook de winterbar en schaatspiste komen. De winterbar (279m²) wordt uitgebaat door ‘Brugse bodem’, een samenwerking tussen vier enthousiaste Bruggelingen met horeca- en eventervaring. Het project is getoetst aan het ‘Winterkompas’ dat de Stad ontwikkeld heeft. Dit is een belangrijke toetssteen waaraan toekomstige projecten moeten voldoen. Hierbij wordt rekening gehouden met de duurzaamheidsprincipes die doorheen het hele beleidsprogramma van de stad terug te vinden zijn. Voor de schaatspiste is er gekozen voor de wereldleider in ecologische kunstijsbanen, het Zwitserse Glice, met hun hoofdkantoor voor de Benelux in Brugge. Het is het enige synthetische ijs dat een realistische kopie is van natuurijs, waarop ook professioneel ijsschaatsen en trainen mogelijk is. Bovendien is het een ‘ijsbrekende’ ecologische technologie, die het energie- en waterverbruik zoals die van de traditionele ijsbanen tot nul herleidt.De vzw Koninklijke Brugse Zwemkring staat in voor de uitbating van de schaatspiste.

Jouw reactie