Jeugdhuis Brugge

Robbe Ricour
Treffen, Zorgen - Jeugd en kinderen, Zorgen, Treffen - Creatief ontmoeten
In uitwerking

Steeds meer studenten vinden hun weg naar het mooie Brugge. Ook ik studeer nu al mijn tweede jaar aan de Hogeschool West Vlaanderen in Brugge. Met enkele vrienden van mij kregen we het idee om een echt studentencafé op te starten. Een café voor en door studenten. Een plaats waar het harde werk even kan vergeten worden. Een jeugdhuis dat niet enkel een plaats is waar jongeren naartoe kunnen, maar die ook activiteiten organiseert zonder enig winstoogmerk. Er zijn nu ook wel al enkele cafés in Brugge waar je terechtkan, maar dit zijn allemaal op winst gerichte privé instellingen. In samenwerking met Stad Brugge zou een dergelijk idee ertoe kunnen leiden dat Brugge steeds meer studenten aan kan trekken en steeds meer jeugd zijn weg vindt naar het mooie Brugge.

Stad Brugge

Reactie

Wannes Driessens
Nice idee! Kzou zelf ook sws nekeer komen tappen/zuipen daar :)
Chris Mestdagh
Ik dacht dat Stad Brugge bezig was met een studentenhuis (gecombineerd met Vrijzinnig Huis) in de Hauwerstraat. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat daar ook ontmoetingsruimte voor studenten met café (uitgebaat door studenten) zou zijn. Ik weet niet hoe ver dat project staat.
de toekomst van...
Inderdaad, Chris! Zie update hieronder.
Wannes Loosveldt
Leuk idee! Er zijn al wat zaken waar je terecht kan met leuke voorstellen, ideeën, ... zonder dat deze enkel op winstbejag uit zijn. Ik denk aan De Vetten Os, waar studenten jaarlijks een studentenfuif geven, bierbeursspel organiseren, tal van verjaardagen, etc doorgaan. Dan is er nog 't Vrije waar jams, verjaardagen, partys georganiseerd worden. Er is 't Hof Van Beroep, De Kelk gaat binnenkort terug open, De Crash, Verdriet van België, ...
de toekomst van...
Update Studentenhuis -> In het studentenhuis - dat er komt in het voormalig politiecommissariaat in de Hauwerstraat - komt er een ontmoetingsruimte en een polyvalente zaal. Studenten kunnen er samen studeren, maar ook activiteiten plannen en organiseren. In de polyvalente zaal is er een bar en kunnen er fuiven, optredens en andere evenementen georganiseerd worden. De bedoeling is dat studenten actief betrokken worden bij de uitbating en verantwoordelijk zijn voor de activiteiten en het succes van het studentenhuis.
de toekomst van...
De bestuursploeg zal tijdens deze legislatuur zich ook inzetten voor studenten. In het beleidsprogramma kan je heel wat doelstellingen hierover terugvinden. Stad Brugge onderzoekt de mogelijkheden om de opstart van een jeugdhuis in de noordelijke deelgemeenten te faciliteren. Slesh groeit uit tot een volwaardig jeugdhuis in de binnenstad. Het stadsbestuur blijft financiële inspanningen leveren op vlak van fuif- en concertruimte en een positief fuifbeleid. We gaan zelf actief op zoek naar nieuwe locaties voor (middel)grote fuiven en concerten. De studentenvoorziening, de diverse hogescholen en Stad Brugge bouwen via Brugge Studentenstad het studentenhuis uit als een plek waar studenten(verenigingen) en Brugse jongeren elkaar kunnen ontmoeten en ondersteuning krijgen. Ze kunnen er deelnemen aan socio-culturele activiteiten eigen aan het studentenleven of die zelf organiseren. Het studentenhuis wordt vormgegeven en uitgebaat, vertrekken van maximale participatie, medebeheer en -eigenaarschap van en met de studenten(verenigingen). Dit gebeurt in goede verstandhouding met de buurt.

Jouw reactie