Intelligente stoplichten

Duurzaam verplaatsen, Duurzaam verplaatsen - Mobiliteit algemeen
Nieuw idee

Voorzie in Brugge intelligente stoplichten met sensoren zoals al vaak in Nederland het geval is. De lichten geven telkens aan één richting groen en verbetert zo de veiligheid van alle weggebruikers. Hiernaast moeten mensen niet nodeloos (soms midden de nacht) staan wachten aan een rood licht waar zich niemand bevindt. Dit kan ook hee wat uitstoten  verminderen.

Het stadsbestuur

Reactie

sabine oosterlynck
Dit zou overal in belgie moeten zijn. Kan er gewoon niet systematisch worden vervangen indien nieuwe wegen of stuk? We kijken toch bij nieuwe armaturen om eerder te investeren in led dan andere minder zuinig in energieverbruik?
Sofie.Verheye@b...
Dag Sabine, eind 2015 werd beslist door de Vlaamse Regering om de volgende periode jaarlijks ongeveer 350 kruispunten op gewestwegen uit te rusten met intelligente verkeerslichten om het verkeer vlotter en veiliger te maken. Aan de betrokken kruispunten zullen camera’s en meetlussen worden aangebracht. Die moeten de nodige informatie doorsturen naar de verkeerslichten, die daardoor niet meer volgens vaste tijdsintervallen zouden hoeven te werken, maar zich zouden kunnen aanpassen aan het verkeer dat zich aan het kruispunt aanmeldt.
Sofie.Verheye@b...
Tijdens deze legislatuur zal het stadsbestuur over het hele grondgebied een slimme verkeerslichtenregeling realiseren. Via een afzonderlijk groen licht voor fietsers wil de stad een zorgen voor conflictvrije fietstrajecten. We verzamelen real-time data over het verkeer om enerzijds de verkeerslichten op maat af te stellen en anderzijds via dynamische verkeersborden te tonen welke routes de vlotste verbinding geven met een stadsgedeelte.

Jouw reactie