Hondenpoepbuizen

Treffen - Parken en pleinen, Treffen
In uitwerking

In Lissewege zijn er behoorlijk wat hondenbezitters die gaan wandelen met hun lievelingsdier. Erg vervelend zijn de hondendrollen die men terugvindt langs straten en paden waar geen vuilnisbakjes staan. Ik stel voor dat het stadsbestuur enkele 'hondenpoepbuizen' plaatst op strategische plaatsen waar veel hondenwandelaars langs komen. Hiernaast pleit ik voor een hondenweide waar de dieren en hun baasje samen komen. De dieren kunnen er hun behoefte doen terwijl het sociaal contact de mensen ten goede komt.

Samen met de Stad Brugge

Reactie

Cindy Vandecasteele
Vind het super dat er daar echt aan gewerkt word! Zelf doen we een alledaags wandelingetje met onze hond en we merken dat dit echt nodig is! Graag zou ik een vuilbak zien in de Scharphoutstraat ter hoogte van de inrit naar de wijk! We vinden het supervervelend als we anders met ons hondenpoepzakje door gans de wijk te moeten lopen vooraleer we de 1ste vuilbak tegenkomen!
de toekomst van...
Beste Cindy, ik vroeg dit even na bij de dienst stadsreiniging van de stad en er zouden voldoende afvalmanden opgesteld moeten zijn in de omgeving om hondenbezitters de kans te geven hun hondenpoepzakje kwijt te kunnen. In de Scharphoutstraat staan afvalmanden aan het speelplein / de lokalen van de verenigingen en ook op het einde van de Zeezwaluwstraat.
de toekomst van...
De stad start binnenkort met de aanleg van een gloednieuwe hondenweide. Op het domein van de Koude Keuken in Sint-Andries zullen baasjes hun trouwe viervoeter los mogen laten lopen op een terrein van ruim 1.600 vierkante meter.

Jouw reactie