Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Bruggen, Historische stad in ontwikkeling - Herbestemming en musea, Buurt aan de beurt, Buurt aan de beurt - Sint-Pieters
In uitwerking

Maak van de oude Waggelwaterbrug een groene fietsverbinding tussen Sint-Pieters en Christus-Koning. Het lijkt me leuk om dit in de stijl te doen van de high line in NewYork, waar een volledige spoorwegbedding is omgetoverd tot een park en waarbij de oude elementen bewaard gebleven werden. 

© Proot

Reactie

de toekomst van...
In 2016 kwam er negatief advies vanuit de stad naar Infrabel toe met de vraag om de brug niet te slopen. Een recreatieve verbinding tussen Christus-Koning en de Rustenburgwijk kan bijvoorbeeld tot de mogelijkheden behoren. De stad kreeg recent groen licht om een studie uit te schrijven voor herbestemming van de brug (als voetgangers- en fietsersbrug).
de toekomst van...
Momenteel zijn de stedelijke diensten bezig met het onderzoek. Meer informatie volgt later.
jan Moerkerke
een verbindend fietspad tot aan de Canadabrug, en zo verder tot de binnenstad, zou heel nuttig zijn. zeker wanneer dit pad doorloopt tot aan de randparking die nu aangelegd wordt rechtover ST- Jan.
Dhondt Luc
??begin september 1944 juist voor de Duitsers deze spoor brug wilden overrijden met een van de laatste treinen naar de kust toe ,hebben de mannen van de weerstand de brug juist voor hun neus opengedraaid en zo doende is de trein in het kanaal terecht gekomen. Mijn vraag= ligt dei locomotief nog altijd in het water?? want sinds die data = er nooit nog een schip langs de kant van het waggelwater nog doorgevaren. Kan om het even welke dienst mij daar meer over inlichten.

Jouw reactie