Herbestemming Godelievekerk

Buurt aan de beurt, Buurt aan de beurt - Sint-Michiels, Buurt aan de beurt - Sint-Andries, Historische stad in ontwikkeling - Herbestemming en musea
Nieuw idee

‘Het mooiste geschenk is iets om over na te denken” Hugo Matthijssen

Beleidsfunctie a: warme en sociale stad, Verbinden

We kunnen helpen dit te realiseren (herbestemming Godelievekerk)
De kerk moet een nieuwe bestemming krijgen: een opportuniteit die nooit terugkeert!
Enkele scholen (netoverstijgend), jeugdbewegingen, verenigingen, ... willen graag een multifunctionele plek in het hartje van onze buurt (Sint-Michiels):
Dit zal zowel overdag (scholen, naschools,...), als ‘s avonds als in ‘t weekend gebruikt worden. Cfr. Brede School kan uiteraard een (kleine) huurprijs gevraagd worden.
Iets om creatief over na te denken.

Kan er rekening gehouden worden met een maatschappelijke functionele bestemming van de kerken?

 

Reactie

de toekomst van...
Dit is een initiatief van de Emmaüsparochie die het plan heeft opgevat om minstens 4 van de 5 kerken buiten gebruik te stellen en in de plaats daarvan een volledig nieuw kerkgebouw te bouwen. De vier kerken die buiten gebruik worden gesteld zijn Sint-Godelieve, Sint-Willibrord, Sint-Baafs en Sint-Michiels.
Lut Taillaert
Ook voor de kerk van Sint-Michiels zagen we graag een herbestemming. Dit zijn inderdaad kansen die zich maar één keer voordoen. Brede school in Sint-Godelieve lijkt me een heel goed idee. Onze deelgemeente heeft nood aan gelegenheden om mensen te ontmoeten, niet alleen voor kinderen en ouderen, m.a.w. in de kerk van Sint-Michiels graag ook een initiatief dat mensen samenbrengt. Ik denk bijvoorbeeld aan een deelfabriek naar het voorbeeld van Kortrijk. Daar zijn verschillende projecten samengebracht om zaken te delen, te ruilen of te herstellen. De stad zorgt voor huisvesting, steun bij administratie, promotie, vrijwilligerswerking en verzekering. Ze helpen ook nieuwe initiatieven bij de start, bij het doorverwijssysteem voor kansengroepen en leggen de link met partnerorganisaties. In de binnenstad is Televestiaire klein behuisd, een deelfabriek zou hier een aanvulling kunnen bieden.

Jouw reactie