Groot vervoer uit oude binnenstad verbieden

Anne Ryckaert
Duurzaam verplaatsen - Autoluw en verkeersvrij, Duurzaam verplaatsen
In uitwerking
Grote vrachtwagens verbieden in de oude binnenstad.

Alles met kleine vrachtwagens, vroeg in de ochtend. Eventueel overladen op speciale randparkings.

Idem met de autocars met toeristen. Buiten de oude binnenstad de toeristen overbrengen met kleine elektrische busjes.

In de toekomst de bussen van De Lijn ook kleiner, elektrisch en frequenter maken.

Niet haalbaar? In Venetië moet alles met bootjes overgebracht worden en dat gaat ook. Dus!

Reactie

Matthias
Heel goed idee! Modern vervoer past inderdaad niet in een middeleeuws Brugge. Alle vervoer per boot of met paarden, dat zou fantastisch zijn.
kristof
Ik vind dit ook, het heden en de toekomst kunnen gecombineerd worden; Brugge moet vooruitstrevender zijn met oog voor zijn geschiedenis. mooi voorbeeld dat een aangepast versie in brugge verdient. lees zeker onderstaand artikel. dergelijk cargohoppers system is werkelijk fantastisch. Hierin zwaar investeren heeft niets dan voordelen! http://logistiek-transport.com/stadsdistributiecentra/
de toekomst van...
Recent werden samenwerkingen aangegaan met onder meer City Depot en Bubble Post voor een efficiënt en duurzame bevoorrading van de binnenstad.
de toekomst van...
Dit zijn de plannen volgens het beleidsprogramma 2019-2024: Stad Brugge evalueert de tonnagebeperkingen en de regelgeving in verband met vrachtverkeer in de binnenstad, waarbij ze blijven inzetten op minder en lichter verkeer. Stad Brugge wil de CO2-uitstoot van zijn vrachtwagens met minstens 20% verminderen. Samen met de Lijn bekijkt de stad ook om kleinere en elektrische bussen te laten rijden in de binnenstad. Het aanbod aan parkeerplaatsen op rand- en park and ride-parkings wordt uitgebreid. De stad voorziet frequente, milieuvriendelijke shuttlebusjes en onderzoeken waar het mogelijk is om ook waterbussen in te zetten (bv. vanaf Steenbrugge en Dampoort). Shuttlebusjes rijden tussen randparkings en het stadscentrum. De frequentie van het openbaar vervoer tussen de randparkings en het centrum en station zal Stad Brugge ook opdrijven.

Jouw reactie