Groene long en congrescentrum

Mercedes Van Volcem
Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Groene ruimte, Creëren en werken, Creëren en werken - Congres en meetings
Nieuw idee

Een viervaksbaan (autostrade) doorsnijdt het hartje van onze stad. De tunnels aan de achterkant van 't Zand en het Concertgebouw moeten ondergronds worden doorgetrokken. Bovengronds, aan de Unesco rotonde, kunnen we het groen aan het VTI verbinden met het groen aan de overkant van de tunnels zodat we een mooi groen stadspark creëren dat uitmondt op 't Zand. Het VTI zoekt een locatie om een nieuwe school te bouwen. Deze site van 12.000 m² zou een goede locatie zijn voor een congrescentrum met ondergrondse parking. Dit kan een katalysator zijn om tot een nieuw groen stadspark te komen.

Reactie

Dieter Goris
Ik heb hetzelfde voorstel gepost met volgende argumentatie: - Het verkeersknooppunt aan de voorkant van het station wordt veiliger gemaakt voor fietsers en voetgangers, (doorgaand) autoverkeer wordt onzichtbaar. - De band tussen het stationsplein en de binnenstad wordt versterkt. Ook de nieuwe appartementen naast de spoorweg worden een echt deel van het centrum, i.p.v. een geïsoleerde wijk. - Het Albertpark verdubbelt in grootte en sluit naadloos aan bij de andere parken in de buurt: De Vesten, Minnewaterpark, Het kleine parkje naast station, eventueel zelfs het kanaaleiland wanneer de tunnel wordt doorgetrokken tot voorbij het kanaal. - De voetgangersstroom van station naar centrum kan meer gekanaliseerd worden via het Albertpark en 't Zand, i.p.v. de Oostmeers die daar niet op voorzien is. - Het historische weefsel van de stad wordt deels hersteld: de vesten worden beter zichtbaar en West-Brugge sluit terug aan bij het centrum.

Jouw reactie