Graaf Visartpark met een pop-up 'Art Vis' café

Joost Ramaut
Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Pleinen en parken, Treffen, Treffen - Parken en pleinen
Goedgekeurd

Feestcomité Kristus-Koning ijverde voor een pop-up bar in dit park tijdens de zomer van 2016. Dit lukt ook en werd herhaald tijdens de zomer van 2017.

Hun project is een stimulans voor de buren om er tijdens die periode laagdrempelige activiteiten uit te werken. 

Het Visartpark is een aangename en veelgebruikte speel-, wandel- en rustzone voor buurtbewoners van alle leeftijden. Het is een toekomstplek met veel mogelijkheden als groene plek, buurtplek en potentiële waterplek. Jaarlijks worden er tijdens de zomervakantie heel wat activiteiten in het park georganiseerd. Er is een buurtfeest met ruim 250 buren, een ‘Picknick in het Park’ met zo’n 250 kinderen en volwassen, een Bal Populair met 200 à 300 dansende buren en een tweewekelijks kubb-tornooi. Als de zon schijnt, loopt het park vol spelende kinderen en pratende buren. Geregeld komt de ijskar langs. Het buurtcomité wil de sociale functie van het park graag versterken met een pop-up bar tijdens de zomervakantie. Het is een uitvalsbasis voor de activiteiten in het park: als verzamel- en informatiepunt, schuilplaats bij regen en afgesloten stockageruimte bij opbouw en afbraak. In het Visartpark is er aansluiting met elektriciteit en water voorzien.

Tijdens zonnige dagen kan het als een bescheiden bar worden uitgebaat (door vrijwilligers). We voorzien enkele tafels en stoelen, parasols en een beperkt drankenaanbod. Misschien met één (of twee) container(s) van het voormalige 'Urb Egg' café. Als knipoog naar het Urb Egg Café kan het een Art Vis Café worden.

De tafelsessie van deze plek ging door op 8 juni 2016.

 

Reactie

Franz Verplancke
Aan zoiets wil ik wel meewerken.
Beke A_M
ER ZIJN IN DE OMTREK GEEN TERRASJES DAAROM HEEL GOED IDEE
Sam
LEUK!
Johan Commeyne
Niet alleen een leuk idee, een FANTASTISCH idee. Dit kan een boost geven aan Christus Koning. Nieuwe, jonge en leuke initiatieven dienen altijd gesteund te worden. Als Voorzitter van de Handelsgebuurtekring SCHEEPSDALE willen wij dit zeker steunen binnen onze mogelijkheden. Dus Joost, je weet mij wel te vinden als je onze steun denkt nodig te hebben.
Philip Van den ...
prima idee!!!!!
Daniël Raes
Dit brengt mensen samen in deze 'IT' wereld achter een scherm zoals ik nu zonder een gezicht te geven.. Niet alleen positief voor de wijk maar voor iedereen die dit initiatief een warm hart toedraagt of eens er gezellig op uit wil, een rustplaats tijdens een fietstocht of wandeling.......
Dehouck karine
Goed idee als er maar niet teveel alcohol geschonken zal worden, tenslotte is het er een speelplaats voor kinderen! Met alcohol krijg je op een korte tijdspanne overlast, denk. =luidruchtige mensen enz.... Maar op zich een goed idee.
Marc lamoot
Goed idee. Wel zorgen s,avonds tijdig te sluiten anders wordt het voor de omwonenden een last ipv een lust.
Danielle Lemmens
Ik vind dit een super idee... kids spelen en de ouders een terrasje.... ideaal...
VERMEULEN Denise
uitstekend idee

Pagina's

Jouw reactie