Fietspad rond Brugge

Luc Broes
Duurzaam verplaatsen, duurzaam verplaatsen - fietsen
In uitwerking

Creëer een doorlopend en effen fietspad rond Brugge. Het huidige fietspad vanaf het station tot voorbij de Gent- en Kruispoort en de molens wordt veel gebruikt, maar aan de Dampoort  houdt het plots op. De aansluiting naar de Komvest ontbreekt en de aanleg van deze 'missing link' zou het fietsen rond Brugge een stuk aangenamer maken. 

Reactie

Andries Neirynck
beste, Ik stelde dit al jaren geleden voor en Genencor was hiervoor bereid om aan mee te werken. Een houten constructie vanaf het punt met de brandweerkazerne tot aan de Dampoort bleek toen al haalbaar. Do it! Succes! Andries
Dumon Stefaan
Goed idee. Dit is echt een ontbrekende schakel aan de Dampoort. Maar over de gehele omtrek mag het fietspad wel wat breder (en in asfalt) en gescheiden van het voetpad. Het fietspad moet immers over grote delen gedeeld worden met de voetgangers.
De Clerck Stefaan
Vreemd dat U vind dat het fietspad ophoud aan de Dampoort. Nochtans is er aan beide zijden van de Fort Lapin een goed fietspad tot aan de Boudewijnbrug. Verder is er het brede fietspad langs de Sint-Pieterskaai. Je kan zelfs nog verder rijden langs de Steenkaai want ook daar is er een breed fietspad. De vernieuwde Scheepsdalebrug is eveneens goed voorzien net als de Scheepsdalelaan. Waarom u de aansluiting naar de Komvest ervaart als een missing link, is dus nogal vreemd. Tenzij je persé over één van de Dampoortbruggen wil rijden. Praktisch zou dan echter de bruggen zelf moeten verbreed worden en ook Wulpenstraat met eventueel zelfs het Sasplein en een stuk van de Potterierei aangepakt worden om die 'missing link' weg te werken. Geen idee hoe men die missing link volledig kan weg werken via Genencor. Een extra fietsersbrug die uitkomt op de Koolkerkste steenweg? Anders heeft het plan via Genencor weinig zin. (Vergeet trouwens niet dat daar ook nog een brandweerkazerne is.)
Lena Vereecke
Van mij mogen de fietsers op de vele oversteekplaatsen daar voorrang krijgen op de auto's.
de toekomst van...
In het beleidsprogramma 2019-2024 kunnen we lezen dat Stad Brugge zich tijdens de nieuwe legislatuur extra zal inzetten voor fietsers. De stad wil alle hiaten wegwerken voor voetgangers, joggers en fietsers in de ring rond de binnenstad. Er wordt ingezet op zo kort mogelijke verbindingspaden, bruggen en doorsteken voor de zwakke weggebruikers. (trage wegen) Daarnaast wordt samen met de Vlaamse overheid onderzocht hoe een kwalitatieve fietsers- en voetgangersbrug tussen de Gentpoort en de Kruispoort gerealiseerd kan worden. In het algemeen zal de stad zorgen voor meer fietsstraten, ook in de deelgemeenten.
de toekomst van...
Stad Brugge heeft een internationaal consortium, bestaande uit West 8, Copenhagenize Design Co. en Vectris, aangesteld voor de studie van het project met de werktitel ‘de Brugse fietsring FR30’. Met dit project wil Brugge, dé fietsstad van Vlaanderen, een nieuwe visie creëren op haar fietsnetwerk, de zwakke schakels wegwerken en zelfs het aandeel fietsen in het woon-werk / school-verkeer verhogen (momenteel al 43%, het hoogste in heel Vlaanderen/België). Op vrijdag 23 augustus vond een startvergadering plaats met vertegenwoordigers van Stad Amsterdam, Fietsberaad, de Vlaamse regering en de Provincie West-Vlaanderen. Dit project maakt deel uit van het EU-Horizon2020-project Handshake.
tine devroye
ja, aan de KOMVEST/walweinstraat is het wel zeer gevaarlijk om als fietser de dubbele rijweg over te steken (elizabethlaan..) er zijn daar zeer veel veel (3)wegen(kruispunt) met autos die van alle kanten komen! ook: dus een FIETSTUNNEL zou er zeker wel op de plaats zijn!

Jouw reactie