Fietsenstalling van de toekomst

Duurzaam verplaatsen, duurzaam verplaatsen - fietsen
Nieuw idee
   

In Japan geen fietsenzee op stations, daar worden de tweewielers zorgvuldig en automatisch opgeborgen in een high tech fietsenstalling. Door je fiets in de gleuf van deze fietsenstalling te zetten, wordt hij automatisch naar binnen gereden en krijgt hij een plekje in een grote ondergrondse stalling. Vervolgens hoef jij er niet meer naar om te kijken, zolang je het bonnetje dat je krijgt, bewaart. Als je later op de dag terugkeert, hoef je dit kaartje alleen even te scannen om je fiets weer terug te krijgen. Wordt dit de fietsenstalling van de toekomst? Het is ook een goede manier om fietsdieven te slim af te zijn.

© apparata.nl / vanderlinden industries

Reactie

de toekomst van...
In het verleden werd de realisatie van dergelijke moderne fietsenparkings door de fietsambtenaar onderzocht. Er hangt jammer genoeg een zeer grote kost en ruimtelijke impact (ondergronds) aan dit modern staaltje technologie.
Koen Van Loo
Dank je Sofie. De huidige fietsparkings aan 't Zand en de Markt zijn ook ondergronds en de ruimte zou veel efficiënter gebruikt kunnen worden. De opbrengsten zouden waarschijnlijk de kosten ruimschoots overstijgen en bijkomend zou Brugge zich manifesteren als een innovatieve stad. Dit laatste is broodnodig en met slimme investeringen kunnen we dit bereiken. Destijds ook al het voorstel gedaan om voorloper te zijn op het gebied van autonome busjes. Een idee dat nu opgepikt wordt door Antwerpen: https://www.smartbiz.be/nieuws/176159/zelfrijdende-busjes-antwerpen-vanaf-2021/ . Graag bereid om op dit vlak verder te helpen meedenken!
de toekomst van...
Dag Koen, dankje voor je feedback. Bedoel je dan dat er betaald moet worden voor dergelijke fietsparkings? Bij Stad Brugge zijn alle fietsparkings gratis, vandaar. Vriendelijke groeten, Sofie

Jouw reactie