Fietsdiertjes

Viktor Vyncke
Duurzaam verplaatsen, duurzaam verplaatsen - fietsen
Goedgekeurd

Met het promoten van de fiets voor woon/werkverkeer zijn vele steden in actie geschoten om hun fietsparkings te vergroten. Hierdoor is het gebruiksgemak afgenomen. Een fiets vind je namelijk niet gemakkelijk terug in een parking met bijvoorbeeld vijfduizend fietsen.
Daarom de suggestie om met 'fietsdieren' te werken: elke fietsrij krijgt zo zijn uniek diertje wat ervoor zorgt dat de pendelaar tijdens het parkeren van zijn / haar fiets enkel moet onthouden bij welk fietsdier zijn / haar fiets geplaatst stond. Dit kan veel tijd en frustraties besparen bij de zoektocht naar je fiets. 

Reactie

Hilde Plancke
DOEN! Het lost niet helemaal het zoekprobleem op, zeker niet als je er elke dag je fiets parkeert. Dan zou het kunnen dat het dier van de vorige dag jou vandaag parten speelt. Misschien elke dag een foto nemen van jouw parkeerdier of opschrijven? hartelijke groet Hilde
de toekomst van...
Bij Interparking werken ze intussen met dieren bij de autoparkings. Ze zullen dit toepassen bij de toekomstige fietsparkings. De NMBS onderzoekt of dit ook bij hun fietsparkings mogelijk is.

Jouw reactie