Tim Claerhout
Zorgen, Zorgen - Mensen met een beperking
In uitwerking
De mogelijkheid bieden om elektrische strandrolstoelen te huren in Zeebrugge

Op verschillende plaatsen in Nederland is het voor mensen met een fysieke beperking mogelijk om naast een manuele rolstoel ook een elektrische strandrolstoel te huren. Dit is een groot succes. Deze toestellen geven mensen met een ernstige mobiliteitsbeperking de kans om autonoom op het strand te bewegen, iets wat met conventionele rolstoelen niet kan. In België en ook in Zeebrugge kennen we het project 'Zorg Zee Zorgeloos'. Daarbinnen worden elektrische strandrolstoelen nog niet aangeboden. Ik ben overtuigd van het toeristisch protentieel door hier iets aan te veranderen. Bovendien is het brede strand van Zeebrugge hiervoor uiterst geschikt.

Reactie

dalle katrien
Zou inderdaad ideaal zijn en eigenlijk iets wat geen overbodige luxe zou zijn , andersvaliden zouden zelfstandig naar zee kunnen.
de toekomst van...
In de periode van 1 juli tot 31 augustus kan je opnieuw terecht in Zeebrugge-Bad voor het project “Zon, Zee … Zorgeloos, een toegankelijk strand voor iedereen”. Het initiatief richt zich tot mensen met mobiliteitsbeperkingen, (groot)ouders met peuters of kleuters en anderen. Dankzij Zon, Zee ... Zorgeloos kunnen ze op een comfortabele wijze een gezellige dag op het strand door brengen. De stad Brugge voorziet in het badengebouw een aangepast toilet en een aangepaste douche. Er kunnen strandrolstoelen en een tiralo (rolstoel om zich tot aan de zee te begeven) gratis ontleend worden en men kan er ook rekenen op de hulp en de inzet van onze jobstudenten/assistenten. Zij assisteren de mensen om naar het strand te gaan. Daarenboven zorgen de jobstudenten voor hulp voor een vlotte transfer naar de strandrolstoel. … .
Steven Van Goethem
Goede morgend, mijn vriendin zit in een rolstoel toch hadden we graag een dagje gepland aan zee. Om het voor mij ook wat gemakkelijker te maken dachten we om een automatische rolstoel te huren voor een halve dag of hele dag

Jouw reactie