Een lichtshow op Oudejaarsavond

Marleen Brutyn
Treffen, Treffen - Evenementen
Goedgekeurd

In navolging van Diest (en dit jaar door de weersomstandigheden ook Oostende), het jaarlijks vuurwerk op Oudejaar vervangen door een lichtshow. Hiervoor kan beroep gedaan worden op verschillende mensen / organisaties, zodat elk jaar een andere lichtshow te zien is. Dit kan een mooi evenement worden dat alle nadelen van vuurwerk (vervuiling, geluidsoverlast, ...) wegwerkt. Het kan ook als voorbeeld dienen en aanstekelijk werken voor particulier gebruik.

© Afbeelding Shutterstock (via De Standaard)

Reactie

Ine Dumon
Leuk idee. Goed voor de kleine kindjes en de dieren. Lichtshows worden toch ook populairder en de mogelijkheden zijn oneindig.... moet wel echt goed in elkaar zitten ...
Mia Lingier
Een dergelijke lichtinstallatie voor 1 avond lijkt me niet opportuun. Zoals in Malaga en Oostende loopt dit gedurende een bepaalde periode bij valavond. Beter zoiets dan altijd dezelfde kerstmarkten.
freddy vanhove
Goed idee, maar mag het een beetje meer innoverend zijn? Zou het geen goede evolutie zijn het vuurwerk te vervangen door een lichtshow van DRONES? In enkele steden en bedrijven wordt dit nu al intensief uitgeprobeerd. Vooral Amerikaanse, maar ook Europese. Bijvoorbeeld Linz in Oostenrijk maakt er met zijn technologie studenten een erezaak van onder de 'Ars Electronica FutureLab' paraplu. Ook in Vlaanderen zijn startende bedrijven hier mee bezig. (google : drones lightshow linz) https://www.youtube.com/watch?v=ShGl5rQK3ew En dan de datum en plaats : wat te denken van 14 feb met natuurlijk dan het minnewater als plaats. Maak er een jaarlijkse wedstrijd van (scholen, bedrijven,..) en je krijgt een avondvullende show in een toeristisch stil seizoen met vooral een hoge technologische bonus.
Carine kerckaert
Beter dan het luide vuurwerk waar dieren zo van schrikken
Ureel
Helemaal voor te vinden ,ik heb niets aan oude jaar met 2 blaffende honden die doodsbank zijn ,maar wie heeft er daar oren naar ! Niets mooier dan een mooie lichtschouw met mooie muziek ,dat is genieten !
de toekomst van...
Stad Brugge vervangt op Oudejaarsavond (31 december 2019 als primeur) het traditionele vuurwerk door een lichtshow met tachtig drones. Dit is een primeur voor ons land.

Jouw reactie