Ecologisch winkelcentrum

Francine Sandelé
Nieuwe bronnen, Nieuwe bronnen - recyclage, Nieuwe bronnen - Voeding
Nieuw idee

Mijn droom: een ecologisch winkelcentrum op de site van Catherine Press in het Tempelhof (Sint-Pieters / Brugge).

Enkele mensen / partners die het idee weten te waarderen, hebben het geheel gesponsord. Natuurpunt was blij met het geschenk om de vervuilde grond terug 'groen' te maken en te onderhouden als natuurreservaat. Wij zijn blij dat we in een groene omgeving kunnen werken en tot rust komen.

Het winkelcentrum:
is ecologisch gebouwd op palen met onder het gebouw een parking voor fietsen en auto's en een winkel die groene auto's verkoopt. Het gebouw is voorzien van groene platte daken en werd voorzien van een warmtepomp waardoor het winkelcentrum zichzelf kan opwarmen en afkoelen. De wanden zijn voorzien van een windoplader zodat ook naar elektriciteit toe alles in zelfvoorziening gebeurt. Het water dat gebruikt wordt, wordt ook met een eigen systeem gezuiverd zodat het opnieuw kan genuttigd worden. De verlichting is volledig met led. De materialen waarmee het gebouw wordtopgetrokken, is ecologisch, natuurvriendelijk en / of gerecycleerd.

Is voorzien van verschillende faciliteiten:
- een inkomhal met bar waarin biologische en fairtrade drankjes en hapjes worden aangeboden;
- op de bovenverdieping met tuinterras en orangerie is er een biorestaurant waar je zowel over de middag kunt eten als op bestelling de zaak kan afhuren voor een biologisch verantwoorde party of een feestje;
- op de benedenverdieping is er een fietsenwinkel met bakfietsen en dergelijke, een biogrootwarenhuis, een touroperator met natuurreizen en trektochten, een bar, een toiletruimte, een zithoek met relaxatiemuziek en zicht op groen (vanuit de bar is dit ook zo), een meubelzaak met natuurvriendelijke meubels, een ontwerpbureau gespecialiseerd in het leefbaar maken van rijwoningen, een bioverfwinkel, een bouwonderneming die natuurvriendelijke isolatie aanbiedt, ...
- op de bovenverdieping is er het biorestaurant, een beauty-afdeling met natuurlijke cosmetica, een bio-kapper, een geur- / kleurcentrum voor relaxatie met baden en massages, een ruimte om aan yoga / meditatie te doen (in verhuurmogelijkheid), een schoen- en kledingswinkel met fairtrade / bioweefsels / herbruikbare materialen / een piercing + tattoo en hennashop en mogelijkheid voor ateliers.

Reactie

b&b koornemoezen
Voor ons als eco b&b met bio ontbijt worden we hier alleen maar héél erg gelukkig van ! Als we iets ondersteunends kunnen doen: graag, héél graag ! We wensen jullie alvast àlle sukses toe en ook veel voldoening op de weg ernaartoe !
hanne
Klinkt heel leuk! wat ik nog mis; tweedehands-, herstel- en uitleenzaken
Bjorn De Windt
Een heel leuk en goed idee, maar om dit te voorzien in tempelhof vind ik iets minder. Dit zal veel volk trekken en kan tot overlast voor de buurt zorgen.
Adelheid Blondeel
Fantastisch idee, maar komt er Bjorn heeft wel gelijk vrees ik. Kan het een idee zijn waar bestaande gebouwen gesloopt worden om vernieuwd te worden. Worden we niet al compleet overwoekerd door winkelcentra? Om gek van te worden!
Niki
Kunnen wij met Kioko zorgen voor de invulling qua ecologische biologische kleding, babykleding uitleen dienst en repair hub? Kan het dichter bij de stad? Steden zoals Rotterdam, Amsterdam en andere hebben ook eco-tourisme, waar er toeristen voor het vooruitstrevende gehalte de stad gaan bezoeken. Antwerpen start ook met een nieuw stadsdeel 'Nieuw Zuid' Met duurzaamheid als centraal thema. Winkel ruimte voor shops met korte keten voeding, en duurzame kledij e.d.. Contacteer je me? Www.kioko.eu

Jouw reactie