Drukken met inkt

Maarten Vanroose
Creëren en werken, Creëren en werken - Kunst en creatie
Nieuw idee
Drukken met loden letters

Als Bruggelinggen zijn we fier dat de drukkunst aan de basis ligt van 'nieuwe' vormen van letterkunst als eigentijdse kalligrafie, letterkappen, handboekbinden, grafiek, papierscheppen...Maar een 'oude' drukkerij ontbreekt hier bvb. in het museum voor volkskunde (of op een andere locatie) waar jongeren en andere mensen loden letters kunnen zien en zelf met de hand hun teksten samen stellen om ze daarna met echte inkt af te drukken op historische persen.
Er moeten gewezen letterzetters-drukkers-boekbinders te vinden zijn, er is her en der nog in onbruik geraakt drukmateriaal in omloop om een ambachtelijke drukkerij een kans te geven in onze stad.

Denkgroep 'Brugge Letterstad'

Reactie

de toekomst van...
De bestuursploeg zal tijdens de legislatuur van 2019-2024 werk maken van de bouw van een nieuwe tentoonstellingshal voor tijdelijke tentoonstellingen. Die tentoonstellingshal wordt het sluitstuk van het Brugse museumkwartier. Stad Brugge zoekt en bouwt samen met de Brugse partners een geschikte infrastructuur uit waar jong en oud, individueel of in groep, zijn/haar culturele talenten kan beoefenen. Op deze locatie moet alles mogelijk zijn: dans, muziek, theater, schilderkunst, ...

Jouw reactie