Dockside Brugge

Historische stad in ontwikkeling - Herbestemming en musea, Historische stad in ontwikkeling
In uitwerking
Een nieuwe bestemming geven aan de loodsen aan de Dampoortsluis

De historische loodsen aan de Dampoortsluis op de terreinen van de gistfabriek liggen er al een tijd nutteloos bij terwijl de locatie zoveel mogelijkheden biedt voor terrasjes, ateliers, optredens, repetitieruimtes, galerieën,...  Maak er een vrijplaats van voor creatieve ondernemers.
Waarom zou 'de Cactus' een nieuw gebouw nodig hebben om een concertzaal(tje) te hebben? Mits een goede architect maak je hier een prachtig gelegen concertzaal van.

Reactie

Didi
Brugge heeft echt wel nood aan projecten die het terug op de landkaart zet. De mot zit er gewoon al veel te lang in. Dit idee lijkt me een perfecte trendy oplossing. In de meeste steden ligt de toekomst aan het water. Breng het dok terug naar Brugge! Ontwikkel de stad aan water en dok. Dit is pas een link met het 'historische' Brugge. En herontdek het 'New York 'avant la lettre''.
nicholas van Vl...
Een heel sterk en leuk idee. Ligt natuurlijk iets verder weg van het station voor de bezoeker dan waar het MaZ nu ligt, of de nieuwe zaal op Bargeplein zou komen. Maar zo'n industriële site kan men inderdaad heel veel meedoen. Ligt ook in een gedeelte van Brugge die nog van de Bruggelingen zelf is. Maar de meer avontuurlijke toerist zou dit ook wel graag ontdekken. Voorbeelden hier van gezien in Gdansk. een binnenstad te vergelijken met Brugge. Daar werd er in de achterhaven ook hangars gebruikt voor concerten en ook plaats gecreëerd voor kunstenaars. Soortgelijk project van een ander soort zomer bar willen iemand ook creëren naast de garage van Mercedes op de Pathoekeweg. Heel leuk deze zomer naar de try-out geweest. Hopelijk niet éénmalig want ver van stad, je stoort er niemand. Geen Night verhaal maar een site ook aan het water. De ideeën zagen er al prachtig uit. https://www.facebook.com/events/1915399962007416/ hier het linkje naar Facebook Dok 54 was de naam :)
de toekomst van...
Tijdens de vorige Triënnale vond hier het URB EGG café plaats en ook tijdens de komende Triënnale zal hier vanalles te beleven zijn via het kunstwerk 'House of Time'. De aftrap werd gegeven in de herfstvakantie van 2017. Een 30-tal jongeren werkten aan de bouw van een hot tub, meubels, een keuken, een atelier … In de voorbereidende fase, van nu tot mei 2018, krijgt House of Time haar verdere invulling met één van de gekke ideeën van Raumlabor én eigen ideeën van de jongeren. Tijdens de Triënnale zelf, van mei tot september 2018, wordt de site een levend laboratorium waar workshops doorgaan, jongeren elkaar kunnen ontmoeten, bezoekers iets kunnen consumeren en de confrontatie aangaan met jongeren in Brugge.

Jouw reactie