De nieuwe Beurze

Ann Lambert
Creëren en werken, Creëren en werken - startende en creatieve ondernemers
Nieuw idee
Omdat er zoveel reacties kwamen van volgers op Twitter hebben we besloten er een definitieve structuur aan te geven in de vorm van een vzw. Zowel studenten, ondernemers, burgers als academici hebben reeds gereageerd en zijn welkom, want we willen een breed draagvlak voor onze beweging. Met deze groep mensen werken we momenteel ook aan een aantal artikels om duurzame’ succesverhalen van ondernemers uit de regio in de kijker te plaatsen.”

De Nieuwe Beurze startte als idee voor de oprichting van een Brugs ondernemingscentrum binnen de toekomst van Brugge. Gaandeweg evolueerde het idee naar een on line denktank voor de ondersteuning van het ondernemen in Brugge. 

Het twitteraccount @denieuwebeurze heeft momenteel bijna 200 volgers, die het project vaak feedback en ideeën bezorgen. Volgend op het groeiend aantal reacties van geïnteresseerden en de nieuwe uitdagingen van de stad, werd besloten om de Nieuwe Beurze om te vormen naar een vereniging ter promotie en ondersteuning van het ondernemen in Brugge. 

De eerste projecten zullen in het teken van duurzaam ondernemen staan, een nichesector die in Brugge nog heel wat promotie en ondersteuning kan gebruiken. 

Brugge beschikt over heel wat troeven voor duurzame ondernemers: de zeehaven van Brugge, een bevolking met oog voor levenskwaliteit, een boeiende handelsgeschiedenis als grootste middeleeuwse handelsstad van het graafschap Vlaanderen, een resem creatieve en ambachtelijke ondernemers. Brugge kan thé place to be worden voor duurzame ondernemingen.

Indien je graag wil meewerken aan de blog of de social media wil helpen uitbouwen, als vrijwilliger een functie opnemen in de vereniging, of meehelpen op een andere wijze, kan je contact opnemen met: denieuwebeurze@gmail.com. Uiteraard zijn ondernemers met duurzame plannen ook van harte welkom!

Stad Brugge, RESOC, POM West-Vlaanderen, OCwest (ondernemerscentra west-vlaanderen), JCI Brugge, Unizo, Voka, FIT, Apzi, MBZ, bedrijven die werken met starters en ondernemers, en alle geïnteresseerde onafhankelijke denkers en experts van diverse disciplines (handel, haven, energie, stedebouw, architectuur, logistiek, overheid...

 

Reactie

Noel Goegebuer
En met specifieke focus op groei van de zeehavenactiviteiten, zowel in Zeebrugge als langs het Boudewijnkanaal en in de achterhaven (de dokken) te Brugge.
Koen Van Loo
Mooi en nobel streefdoel dat we ook met Next@Bruges nastreven. Het initiatief is even stil geweest, maar er wordt gewerkt aan een heropstanding!
Didi
Men slaat hier de nagel op de kop. Zeer goed initiatief. De stad vertoeft reeds lange tijd in een neerwaartse spiraal. Vele belangrijke bedrijven hebben andere oorden opgezocht. Wist u dat het ondernemerschap in Brugge op hetzelfde niveau zit als Wallonië? Dit in tegenstelling met naburige regio's als Zuid-West Vlaanderen en Gent. Een geen haan (of journalist) die hier om kraait. Maar wel in het vuistje lacht (ja, deze uit bovenvermelde regio's). Zeehavenactiviteiten samen met hierop aansluitende nieuwe innovatieve economiëen die passen in een Brugse creatieve geest moeten de derde stad van Vlaanderen terug als groeipool op de kaart zetten.

Jouw reactie