Nieuw idee

Brugge mist een echte belevingsplek voor kinderen in het centrum. Naast andere functies, zou de site dé plek moeten worden waar je met (je) kinderen terecht komt om te beleven en te maken. Denk aan een kindermarkerslab, een kindermedialab, kinderstemruimte, een kindercinema, kindertoneel en een creatieruimte. Hiervoor kan samengewerkt worden met Villa Bota, Nerdlab, Coderdojo,  Jef (jeugdfilms), ... De ruimte moet hiernaast zo open en toegankelijk mogelijk zijn. Graag ook open op zondag met plaats voor een goede koffie, ruimte om muziek te beluisteren en om onder te duiken in een boek

© Femke den Hollander

 

Reactie

de toekomst van...
Alle ingediende ideeën rond de werking van de bibliotheek en de renovatie van de Biekorfsite, worden besproken met de bibliotheek van de Stad en het ontwerpteam dat de renovatie van De Biekorf leidt.
tine devroye
Voor deze functies denk ik aan bv locatie Zwarte Huis dat toch ooit eens voor iets anders zal moeten dienen? Ook kan natuurlijk bv LUMIERE veel doen voor bv Films voor kinderen . Er is de theater zaal naast de Biekorf.. Ook de stads schouwburg kan voor kinderen meer voorstellingen doen of er ACTIEF met kinderen werken. (niet enkel consumeren van cultuur) Als het dan op 'dromen aankomt: zou men zelfs een 'luchtpad kunnen maken: een weg die de schouwburg met biekorf en lumiere/republiek en verder zelfs het conservatorium: MUZIEK -centrum verbindt, dus het hart van cultureel Brugge .. in de Hoogte, boven de gewone straten.. (zulke weg bestond/bestaat in Brugge: zie St Jan (oud) (nu wel ontoegankelijk)dus ja, is dus niet onmogelijk..

Jouw reactie