Creatief café 'Breigezellen'

Sylvie Gabriëls, Hannelore Maet en Tami Samuelov
Treffen, Creëren en werken, Creëren en werken - Kunst en creatie, Treffen - Creatief ontmoeten
Goedgekeurd
Een creatief- / breicafé in Brugge: een plek waar iedereen welkom is om te breien of te haken (of ander handwerk); waar je een glas kan drinken met andere handwerkers en ideeën en patronen kan uitwisselen.

Het is je wellicht ook al opgevallen? Breien en haken is hip! Net zoals de retro modetrends en interieurspulletjes is ook het handwerk helemaal terug.

Een bijkomend fenomeen is breien en haken in groep, bij voorkeur op café. Het is een sociaal gebeuren. Deze trend startte in 2003 in de VS na de publicatie van het boek 'Stitch 'n Bitch: 'The Knitters Handbook' van Debbie Stolle.  Het boek gaf aanleiding tot de oprichting van verschillende Stitch 'n Bitch-breiclubs.  Je kunt van elkaar leren, elkaar tips geven, patronen uitwisselen of gewoon kletsen over de dagdagelijkse dingen.

De jonge generatie heeft interesse en kan veel leren via het internet of in avondscholen, de oudere generatie heeft het nog geleerd op school en heeft veel ervaring. Breng die twee samen en je weet eindelijk hoe je die sok mooi kan afwerken, welke rand je rond de 'granny-squares' kunt maken en hoe je op internet die ene steek kunt vinden.

Waarom geen breicafé in Brugge? Een plek waar iedereen welkom is om te breien of te haken (of ander handwerk) en waar je een glas kunt drinken met andere handwerkers en ideeën en patronen uitwisselen.  Via internet kun je veel contacten leggen en nieuwe dingen leren, maar 'in het echt' is het veel leuker! Een gezellig café dat openstaat voor iedereen, waar ook een workshop georganiseerd wordt, of een interessante gast wordt uitgenodigd.

Wens je deze creatieve groep verder te contacteren, dit kan via de 'ik help mee' knop of via breigezellen@outlook.be
Sinds begin 2018 werd de fakkel overgegeven aan de Brugse Wollebollen. Hun activiteiten kan je volgen via deze Facebookpagina

 

Reactie

Lootens Brigitte
Zo tof ik kom zekers af als jullie daarmee starten
Gracienne Cardon
Ja hopelijk komt het er, leuk lekker kletsen breien haken en zoveel meer doen !...
Sabine
Duimen! En ik droom stiekem dat zo'n café ook jonge meisjes weet te bekoren om te experimenteren met haak- en breinaald.
Wannes Fremaut
Sinds maandag, steeds welkom op FUSK in Villa Bota. https://www.facebook.com/pages/FUSK/174854662700806?fref=ts
CHRISTINE
Beste, Ik had graag vernomen als het breien nog verder doorgaat. Zoja, waar en wanneer gaat dit door? Ik zou graag beginnen breien voor mijn kleinkinderen en ben dus op zoek om dat te gaan leren. Dank bij voorbaat. Groetjes, Christine
Pascaline
Super idee kom zeker af moest het er van komen :-) veel geluk
Sylvie
als je interesse hebt, stuur ons een mailtje (breigezellen@outlook.be). Dan wordt je op de hoogte gehouden !
Sylvie
Iedereen welkom op zaterdag 28 maart 13u30 en 17 u in de herberg 'de zwarte kat' van het volkskundemuseum in Brugge ! We komen er samen om te breien, haken, borduren,.... lekker te kletsen, ideetjes uit te wisselen, om bij te leren van elkaar,.... Gratis inkom (wel even aan de ingang vermelden dat je voor de breigezellen komt), drankjes te verkrijgen. voor meer informatie kun je me een mailtje sturen. Creatieve groetjes !
Ostyn frie
Zeer tof initiatief. Leuk om andere creatieve mensen te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en ondertussen nog eens een fijne babbel te hebben ook. Wanneer ik vrij ben op zo een moment kom ik zeker af. Vriendelijke groeten . Frie
Sara Van Hoof
Zou leuk zijn zo'n breicafé!

Pagina's

Jouw reactie