Congestion Charge Brugge

Duurzaam verplaatsen, Duurzaam verplaatsen - Autoluw en verkeersvrij, Duurzaam verplaatsen - Mobiliteit algemeen, Duurzaam verplaatsen - Milieuvriendelijk vervoer, Buurt aan de beurt, Buurt aan de beurt - Binnenstad
Nieuw idee

De Brugse binnenstad "onaantrekkelijk" maken voor auto's door een tolsysteem in te voeren. Dit naar het voorbeeld van Londen. Rij je de binnenstad binnen, dan betaal je een heffing.
Op deze manier schrik je mensen (voornamelijk toeristen die zich verloren rijden) af die het centrum binnen willen met de auto.

Gevolg: minder parkeerdrukte, minder auto's in het centrum en dus meer plaats voor fietsers. Inwoners van de binnenstad hebben meer ademruimte nodig.

 

Naar het voorbeeld van Londen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/London_congestion_charge 

Filmpje waarin met duidelijke uitleg hoe het werkt:
https://www.youtube.com/watch?v=YX68ym4n7_c&t=214s

Reactie

de toekomst van...
Momenteel zijn er hier nog geen plannen voor. Stad Brugge wil tijdens deze legislatuur werk maken van een autoluwe binnenstad. Dit zal er komen in nauw overleg met alle betrokken partijen. Het aanbod van parkeerplaatsen op rand- en park and ride-parkings zal uitgebreid worden. Stad Brugge voorziet er frequente milieuvriendelijke shuttlebusjes. De frequentie van het openbaar vervoer tussen de randparkings en het centrum (+ station) drijft de stad op.

Jouw reactie