Ivan Tiest
Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Toekomstvisie
Nieuw idee

City one – een verticale stad

City One is die ideale en toekomstige samenlevingsvorm met als motto: 'leven, opgroeien, werken, ontspannen, winkelen en gezond oud worden'.
Leven en genieten doe je in jouw appartement met alle comfort en een tuinterras van waarop je de hele kust overschouwt, geniet van de eindeloze zee en het komen en gaan van schepen in de haven. Van het Zwin via Zwankendamme en Lissewege lonken de torens van onze romantische stad Brugge.

In City One - een divers samengesteld appartementencomplex van 69 verdiepingen - kunnen werknemers zowel als bedrijven een woonst of een kantoor vinden en hoeven dus nergens in de file te staan. Wie wat ouder wordt, vindt in het gebouw alle medische en paramedische hulp. Een groepspraktijk van huisartsen, een tandarts, een verpleegdienst, apotheek, kinesist, manicure en pedicure, kapsalon, ... verwelkomen u op de zorgverdieping. Wie boodschappen wenst te doen, kan dit in de prijsgunstige supermarkt of in één van de tientallen winkels verspreid over de vier benedenverdiepingen en bereikbaar via roltrappen en liften.

Vereenzaming is hier ook uitgesloten. In de vier horecazaken, de toneelzaal, de wekelijkse boerenmarkt of op het 360° panoramisch terras kom je beslist wel eens een gebuur tegen. Niet alleen zij zullen komen proeven van de ervaring om even te wandelen op die unieke glazen vloer op 216 m hoogte. Wedden dat die kick zoveel toeristen trekt als het Atomium in Brussel!

Een doordachte inplanting geeft de gemeenschap in Zeebrugge een verdiende overvloed aan levenskwaliteit die thans helaas ontbreekt. Het is bijna onze sociale plicht om hen die opwaardering van hun leven - zelfs te voet en aan het einde van hun straat - aan te bieden. Zo kunnen we Zeebrugge niet enkel voor de huidige bewoners tot een paradijs maken, maar een geweldige boost geven aan de toekomst die hier voor het grijpen ligt. Ook de gemeente valt in de prijzen. Het groot aantal nieuwe bewoners en  handelszaken zorgt voor een aanzienlijke bron van nieuwe inkomsten.

City One biedt een antwoord op verschillende huidige en komende noden voor Zeebrugge, maar heeft vele troeven om ook toerisme aan te trekken. Alleen moeten we durven vooruit te denken en misschien een klein stukje groen innemen (vb. het terrein aan de overzijde van de Londenstraat) om een bruisend leven te creëren. Op slechts 12.000 m² verrijst een leefwereld waarbij niet enkel Vlaanderen ons zal benijden. De totale nuttige oppervlakte van 291.300 m² is 24 x groter dan het kleine stukje grondoppervlak dat hiervoor nodig is en met slechts minimale infrastructuurwerken.

Meer info, bemerkingen of open voor discussie? Neem contact op via cityone.ig@gmail.com of 0474 02 02 02.

Reactie

patrick reubens
Wat is dat toch met die hoogbouwziekte aan de kust....Is dat de enige visie die er bestaat.....persoonlijk vind ik dit een totaal gebrek aan visie hoe je onze kust ziet in de toekomst.
bruno lamsens
De kleinheid van zeebrugge bad maakt juist zijn charme aan onze volgebouwde kust. je kan bestaande gebouwen tot op hun zelfde hoogte renoveren of nieuwbouwen, maar de kleinschaligheid moet blijven. Dit strand is er ook vooral voor alle bruggelingen en de omgeving er rond. Geen grootschalige projecten en al zeker niet op een van de laatste reservaten, voorbehouden voor dieren.
Henk Goethals
De kleinheid van Zeebrugge? Heb je al eens goed naar die haven gekeken, man? Misschien moeten we die ook maar afbreken en vervangen door een lieftallig kaaitje met kasseitjes en enkele rustieke vissersbootjes. Het wordt tijd dat Brugge zijn trapgevel- en 4-bouwlagen obsessie vaarwel zegt, en de wereld toont dat het méér is dan een 'shithole' (sic In Bruges) waar alleen maar 80-plussers wonen.
tine devroye
ha..ja , er iets iets over te zeggen, over uw mening..
tine devroye
tenslotte zou het dan 'Nieuw Zeebrugge' kunnen noemen ,naar analogie met 'Nieuw Brugge' waar ook niet iedereen tevreden over is (hoogbouw) maar alternatief: alles verder Toe-dicht-betonneren-bouwen is geen Optie meer! zie betonstop/=anders bouwen moet
tine devroye
dag Ivan, u spreekt wel vol enthousiasme, maar ik lees enkele belangrijke zaken niet: zoals de kostprijs van deze woningen: het moet toch zeker betaalbaar zijn voor de 'gewone mensen' en niet enkel voor de rijkeren. ik lees in cm-blaadje dat westvlaanderen zeker hoog scoort voor armoede-cijfers.. dus best sociale woningen , die er nu veel tekort zijn is beter. Ook over duurzaam wonen lees ik niets: de energievoorzieningen: men kan zonnepanelen zetten op de daken, en een windmolen moet toch zeker kunnen , waar er zoveel wind is aan zee? waarom elk apart met eigen terasje, wasmachien, keuken.. Ook kan men denken aan wat mensen kunnen DELEN: bv een gemeenschappelijke tuin, of openbaar park, plaats om de was te doen delen , keuken delen.... (ik denk ook aan co-housing: projecten waar mensen meer samen leven en delen (: is goed tegen eenzaamheid, ouderen krijgen hulp van de jongeren) maar toch nog privacy genoeg hebben. Ook de MOBILITEIT: waar mensen wonen is terug veel gerij met auto's=luchtvervuiling. Beter is: zorgen voor openbaar vervoer: trein, bus, goede FIETS verbindingen..wegen(in Zeebrugge zeker tekort aan veilige fietswegen! denk maar aan overgang vd drukke kustbaan!(daar zou zeker fietstunnel moeten komen. Dan pas zou men meer de fiets nemen, en auto meer laten staan(=goed voor klimaat en lucht)

Jouw reactie