Busverbindingen binnen het ei

Jean-Marie Bulthé
Duurzaam verplaatsen, Duurzaam verplaatsen - Openbaar vervoer
In uitwerking

De busverbindingen binnen het Brugse Ei reorganiseren: beperken van de bussen in centrum; gekoppeld aan efficiënt gebruik van alle bussen op het Brugs grondgebied.

document_jean-marie_bulthe_reorganistie_buslijnen.docx

Reactie

de toekomst van...
Tegen begin mei wil de stad op drukke momenten enkele gratis shuttlebusjes inzetten elke zaterdag en op shoppingzondag. Binnenkort meer info over de frequentie, de haltes, ...
de toekomst van...
Ondertussen rijden de shuttlebusjes 7 dagen op 7. Alles over de frequentie en de haltes vind je via https://www.brugge.be/shuttlebus. De nieuwe bestuursploeg wil het exploitatiesysteem van De Lijn in overleg met de organisatie bijsturen, met als streefdoel minder en kleinere bussen in de binnenstad en vlottere verbindingen tussen de deelgemeenten en het station. De stad wil een systeem van grotere bussen op de ring en kleinere elektrische bussen in de binnenstad. De bereikbaarheid van de binnenstad via het openbaar vervoer blijft een aandachtspunt. Het stadsbestuur bekijkt het aantal haltes voor busverbindingen en evalueren de busverbindingen van en naar de binnenstad. In overleg met de omliggende gemeenten streven we naar frequentere openbaar vervoersverbindingen van en naar Brugge. Tijdens de komende legislatuur zal enorm ingezet worden op openbaar vervoer. Alle beleidsplannen vind je terug in het beleidsprogramma 2019-2024.

Jouw reactie