Duurzaam verplaatsen - Infrastructuur werken, Duurzaam verplaatsen, Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Verbindings- en invalswegen
In uitwerking

Laat trams rijden rond Brugge met verbindingen naar Dudzele, Lissewege, Zeebrugge. Maak verbindingen naar het centrum met kleine bussen. Het zal ten goede komen van de Brugse straten, minder opstoppingen in de stad en minder CO2 uitstoot. Laat hierbij de Brugeoise participeren aan de uitbouw van de trams. Ze kunnen de trams leveren en de nieuwe modellen promoten. Met zoveel toeristen in Brugge zou dit een fantastische promotie zijn voor de stad en voor Bombardier.

Reactie

Arnaud
Ik zie niet in waarom Brugge nood heeft aan een tramlijn. Alles in de binnenstad is gemakkelijk bereikbaar te voet. Bovendien voorziet de Lijn reeds goede verbindingen via bus naar alle gemeenten die behoren tot het arondissement Brugge. Bovendien zou een tramlijn aanleggen énorm veel geld kosten, net nu de meeste straten in Brugge heraanlegd en onderhouden werden. Niet alleen zou het naar mijn mening een inbreuk zijn op het historische imago van de stad, het zou budgetair uitdraaien op een flop.
Peter
"Het zal ten goede komen van de Brugse straten, minder opstoppingen in de stad en minder CO2 uitstoot."
Gothier
Iedereen wil een tramlijn in brugge ipv al die buslijnen veel te ingewikkeld trouwens als antwerpen en gent er heeft dan brugge ook want brugge is wereldwijd gekent ten eerste van de chocolade en ten tweede voor de toerisme en ten derde voor de torens als je er niets van kent zou je dus maar beter zwijgen ! :p
Otis De Marie
Brugge beschikte over een tram tot het in 1951 verplaatst werd met bussen. Dus historisch gezien is de tram ook terecht in Brugge. Trams hebben ook veel meer charme dan een luide, stinkende bus.
P. vandervlist
Sterk idee, nog sterker is dat ik er vandaag zelf ook op kwam, staande in de file op de Generaal Lemanlaan, vertelde aan m'n kinderen dat er vroeger een tram door deze straat heeft gereden, vandaar het cafe met de naam tramstatie in de gevel, bedacht toen dat een sternet van Trams rond brugge ideaal zou zijn, in plaats van domme rijen auto's waar bijna altijd maar 1 persoon in zit...
Fien
Een deel van de Brugse binnenstad verkeersvrij maken i.p.v. de tramlijn opnieuw invoeren (we hebben tenslotte de bussen van de Lijn)? In steden zoals Brussel, Antwerpen, Gent en kleinere steden zoals Roeselare e.a. werkt het! En hou ajb de Blue Bike gratis!
Michaël Traen
Brugge had vroeger een tramnetwerk. Waarom hebben ze die destijds verwijderd? Is Brugge niet 'te klein' voor een 'rendabel' tramnetwerk? Zou De Lijn daar geen studie van kunnen maken? Is het niet gewoon uit nostalgie voor sommige mensen? Zou wel een prachtige vervanging zijn voor die stinkende, lawaaierige, lompe, aggressieve bussen en goed voor de roetvorming aan de mooie brugse gevels en monumenten.
Didi
Het label 'te klein' is een dooddoener om ambitieloos te kunnen niksen. Sorry, graag ander argument.
Alain Bertin
Blij dat er nog mensen mijn mening delen! Een tram is voor de reiziger stukken aangenamer en biedt meer comfort, een tram rammelt niet zoals een bus en er zijn meer zitplaatsen. En ook voor wie niet op de tram zit zijn de voordelen duidelijk: minder stank, minder lawaai en een wegdek dat intact blijft. De tram werd ooit verbannen uit onze stad omdat bussen toen als moderner vervoer aanzien werden, wel vandaag is het net omgekeerd denk ik, maak die fout uit het verleden terug goed door opnieuw een tram in Brugge te laten rijden.
Michael Rozema
Ik zou eerder alle auto's en bussen uit het centrum weren en daar de tram door laten glijden als een rollende etalage (zoals in Gent Veldstraat), waar de kasseien geen schade meer zullen oplopen. Trams naar de regio zijn leuk, maar voor regio Brugge wellicht niet noodzakelijk. De trams zouden in de binnenstad over enkelspoor moeten met passeersporen aan de haltes. Buiten de ring kan de tram over eigen beddingen naar bijv. het ziekenhuis. Het aantal bruggen die overgestoken moet worden, zou in principe 1 of desnoods 2 kunnen zijn ....

Pagina's

Jouw reactie