Brugse hondenweides

Treffen, Treffen - Parken en pleinen
Goedgekeurd
Hondenweides in het centrum én de deelgemeenten

Brugge telt slechts één losloopweide voor honden. Deze mooie weide ligt voor de meeste Bruggelingen, zeker voor zij die geen auto hebben, te ver buiten de binnenstad. Daarom zouden Brugse hondenliefhebbers, naar voorbeeld van andere Vlaamse steden, graag meer losloopweides hebben. Dit zowel in het centrum als in de deelgemeenten. Op de losloopweide kunnen honden naar hartenlust rennen en spelen zonder zichzelf of andere mensen in gevaar te brengen. Zeker voor mensen met een kleine tuin of koer (of zelfs geen tuintje) zouden meer hondenweides ideaal zijn. Honden zullen ook meer hun behoefte op de weide doen in plaats van op straat of in parken. Bovendien is het sociale aspect van losloopweides niet te onderschatten. De losloopweide is niet enkel voor honden een gezellige ontmoetingsplaats. Buurtbewoners slaan er spontaan een praatje met elkaar en leren elkaar beter kennen. Zo kan de algemene tevredenheid en verdraagzaamheid van Bruggelingen alleen maar toenemen.

Reactie

ria Locquet
Zo is dat :), er zijn genoeg plaatsen waar dat zou kunnen. Bijvoorbeeld het bargeplein . Groetjes en let's go for it.
Désirée
Ben het er volledig mee eens...
karel Therapieh...
Men zou beter kijken naar het Nederlandse voorbeeld ipv andere gemeentes hier. Er is nood aan losloop gebieden waar men weldegelijk een wandeling kan maken zonder verband. De meeste weides zijn verkeerd aangelegd, hebben geen goed reglement en zijn te klein voor het aantal honden die er gebruik van maken . De wil is er blijkbaar maar geef ons beter een bepaald bos op bepaalde dagen of uren. Iedereen die iets van honden kent, weet dat vrij wandelen veel beter is voor honden en hun socialisatie dan een afgesloten te kleine weide. Als het om nieuwe weides gaat gelieve in het vervolg deskundig advies te vragen. Dit kost je niets en kan véél kleine problemen oplossen zonder extra geld te moeten investeren ;-)
Marie Dieleman
Volledig eens met Karel Therapiehond Vzw. Een bos of groene zone met wandelpaden waar onze honden vrij kunnen loslopen. (zoals in Texel - Nederland)
Bera Van Simaey
Ook ik pleit voor losloopgebied(en) , het is veel "gezonder" voor de hond om samen met baas en /of andere honden van a naar b te wandelen, dit is een natuurlijke manier van verplaatsen waarbij de honden ook tezelfdertijd kunnen ruiken, spelen, enz...Ook voor de baas is het beter om in beweging te zijn. Ik weet dat in het centrum niet direct een plaats is daarvoor, maar bepaalde bosdelen lenen zich perfect daarvoor. Sommige honden zijn ook werkhonden, denk maar aan geleidehonden, therapiehonden enz. ook voor deze honden is het leuk om eens "vrijaf" te hebben op een geschikte plek, zonder weer geconfronteerd te worden met andere honden op een afgesloten weide, waar het dikwijls stressen is. Men zou de twee kunnen doen, in het centrum extra losloopweides en daarbuiten losloopgebied(en).
RENODEYN Willy
Onze hond is een Spaanse Galgo. Archie is een wegloophond (typisch voor vele windhonden). Voor hem is de hondenweide dus de ideale oplossing !
jurgen vandesteene
Ben content na al het mailen naar de stadsdiensden het toch iets oplevert
vancouillie gina
Ja wij gaan geregeld naar nederland op reis ,en daar hebben ze hele bossen ter beschikking voor de honden en een losloopweide erbij.Weet niet waarom het in brugge en omstreken zo moeilijk is om losloopweides te realiseren,dan zou het probleem van de hondepoep misschien opgelost zijn ,want hier in st andries hermitage weten ze niet wat hondepoep opkusen is,dus laten we hopen dat het doorgaat van de weides.
noel demeulenaere
ge kunt nederland met vlaanderen niet vergelijken , in nederland en zeker texel, heb je open ruimtes , hier is alles volgebouwd.
Jan Cornelis
Ik ben zelf al jarenlang hondeneigenaar. Ik vind het idee van losloopweides daarom prachtig. Honden brengen mensen nu al dichter bij elkaar en op die losloopweides zal dat nog versterkt worden. Maar ik vrees een beetje voor de veiligheid, tijdens mijn wandelingen kan ik dagelijks vaststellen dat niet iedereen zijn honden onder controle heeft. Misschien moet er een kleine ingangstest gehouden worden alvorens mensen toegang krijgen tot de weide. Ik vind dit zelf spijtig maar als u eerlijk bent vind u ook wel dat dit noodzakelijk is. Ik woon in Sint-Pieters en zou wel enkele plaatsen weten die als losloopweide zouden kunnen dienen Met vriendelijke groeten Jan Cornemis

Pagina's

Jouw reactie