Brugge in de literatuur

Jo Berten
Creëren en werken - Kunst en creatie, Creëren en werken
Goedgekeurd

De aandacht trekken op het immense literair patrimonium van Brugge. Brugge verscheen en verschijnt in ontelbare literaire geschriften. Daarom: aan de luifel een soort 'stèle' plaatsen met een korte literaire tekst over Brugge, in vier courante talen (bijvoorbeeld: citaat van G.Rodenbach, van Southey, van Rilke, van Gezelle,...)

Met de Koninklijke Gidsenbond van Brugge

Reactie

de toekomst van...
Stad Brugge wil literatuur in de kijker zetten en komt met een nieuw internationaal tweejaarlijks literatuurfestival: 'BRUTAAL'. BRUTAAL vindt plaats 5 tot 13 mei 2017. Wat mag je verwachten? - Nieuwe verhalen van drie te ontdekken talenten. Ze krijgen een schrijfopdracht, en brengen straks de winter door in Brugge. Tijdens Brutaal brengen ze verslag uit over hun verblijf in de stad - Inspirerende ontmoetingen en diepgaande gesprekken met een selectie van uitgelezen auteurs. Op verborgen plekken en verrassende pleinen in de stad - Brute en talige interventies in de binnenstad: poëtische acties, verhalen, urban legends, manifesten. Overdag en ’s nachts
de toekomst van...
Ook tijdens de legislatuur van 2019-2024 cultuur een belangrijk thema. In het beleidsprogramma staat geschreven dat het stadsbestuur zal onderzoeken of er een duurzaam vervolg kan worden gegeven aan het literaire evenement BRUTAAL.

Jouw reactie