Bosje voor brug Katelijnepoort langs de Vaart

Marinka D'hauw
Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Groene ruimte
Besproken

Momenteel ligt het bosje voor de brug van de Katelijnepoort langs de Vaart (fietspad Steenbrugge) er vervuild bij. Maak hiervan een open groenzone met speelbos, een ontmoetingsplek voor de buurt, picknicktafels en een plek voor de jongeren.

Reactie

Sofie.Verheye@b...
De stad heeft de intentie om een randparking voor 450 wagens te voorzien op dit braakliggende terrein tussen het kanaal Brugge - Gent, het Zuidervaartje en de Katelijnebrug.
Anne vandenbussche
Beste stadsbestuur, we willen toch een mooie warme stad? Dit betreft toch niet enkel de binnenstad mag ik hopen. Het is zo dat we in de rand meer en meer (ver)stikken in de drukte, het verkeer, het fijne stof. Wie durft als ouder of grootouder nog met de kindjes fietsen? Haal toch niet nog meer auto's naar die rand. Gebruik die prachtige groene strook inderdaad als 'aangelegde natuurlijke' ruimte om te kunnen tot rust komen, te genieten van water en gras en bomen en vogels...er kunnen activiteiten plaatsvinden, kunstwerken tentoongesteld enz. Uitbreiding/voorziening van dergelijke ruimtes in de rand kan het historische Brugge wat meer karakter geven, interessanter maken, dagjestoeristen doen besluiten langer te blijven. Kijk eens naar Gent, Mechelen, Leuven, Dresden, Oxford, Berlijn,.. waar genieten aan het water de stad zo'n meerwaarde geeft..Vooral gaat het voor de bewoners in de rand tot aangenamer, kindvriendelijker, gezonder wonen leiden. Is dit niet een taak van het stadsbestuur? Geef je dit door Sofie? We mogen deze kans als stad niet laten liggen! Durf Brugge!
Sofie.Verheye@b...
In het beleidsprogramma staat het volgende vermeld over het Katelijne-eiland: (punt 183) Er moet een alternatieve randparking komen in plaats van de geplande randparking Katelijne, we onderzoeken mogelijke piste voor het realiseren van randparkings in o.a. Sint-Kruis, Assebroek en Sint-Michiels Er komt dus geen randparking op deze plek. Een nieuwe bestemming werd nog niet vastgelegd of uitgewerkt.

Jouw reactie