Bewegwijzering in het stadscentrum

Michiel van 't Hof
Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Stadsbeeld
In uitwerking

Wie nog niet vaak in onze binnenstad is geweest, vindt er moeilijk zijn weg. Dat geldt zowel voor zowel de toeristen als voor de inwoners van Brugge die enkel shoppen tussen 't Zand en de Markt. Er staan wel enkele verlichte stadsplannen, maar voor een goede oriëntatie is bewegwijzering voor voetgangers nodig. Er ontbreken wegwijzers tussen de pleinen, parken en parkings, naar de musea, politie, de toiletten, de poorten, het Kanaaleiland en het station. Het zou onze stad een stuk gastvrijer maken als de wegendienst en toerisme Brugge er een coherent, duidelijk en subtiel vormgegeven systeem van wegwijzers zouden plaatsen. Een subsidie van Toerisme Vlaanderen kan tot de mogelijkheden behoren.
 

Hotels en fietsverhuurders betalen vast graag voor een kleine vermelding. De bruine hotelwegwijzers zijn hiernaas ook aan vervanging toe.
 

Reactie

Marleen Brutyn
Goed idee. Bij mijn bezoek aan andere steden (Leuven, Sint-Niklaas, Antwerpen, enz) maak ik dankbaar gebruik van hun wegbewijzering.
Mia Lingier
Al vaak mensen mét stadsplan, toch nog zien zoeken naar belangrijke bezienswaardigheden. Zeer goed idee !!!
hilde beernaert
volledig akkoord : zo voor de hand liggend ook, zo snel mogelijk doen !
de toekomst van...
Om de toeristen en bezoekers van de stad de beste en snelste route naar het centrum te tonen vanaf het Stationsplein, werden in oktober 2019 ter hoogte van het Koning Albert I-park extra verkeersborden en thermoplastische markeringen aangebracht. Voordien liepen bezoekers vaak verloren of volgden ze blindelings hun GPS waardoor ze verzeild raakten in de Oostmeers.

Jouw reactie