Autovrije binnenstad

Beniamino en Alberto Paganini
Duurzaam verplaatsen, Duurzaam verplaatsen - Autoluw en verkeersvrij
Nieuw idee

Autovrije binnenstad, meer fietsvriendelijkheid, pedalo's en kano's op de Reien, meer autoloze zondagen, Co² verminderen, Brugge (nog meer) wandel-, fiets-, koets- en pedalo vriendelijk maken.

Reactie

De Clerck Stefaan
Meer autoloze zondagen: graag. Meer fietsvriendelijkheid ook. Neen een voorbeeld aan (oa) Kopenhagen.
Hoste Willy
Volledig verkeersvrij , binnenkort vlucht men uit Brugge weg . Nu moeten de kinderen die zieke ouders komen helpen betalen om te parkeren ZEER SOCIAAL . Waar zijn al die fietsers als het regent ?
de toekomst van...
Het stadsbestuur zet in op een autoluwe binnenstad. In het beleidsprogramma 2019-2024 staat vermeld dat er op piekmomenten en in piekperiodes de drukste winkelstraten en pleinen zullen worden ingericht als voetgangerszone met aandacht voor heldere communicatie en signalisatie. Het bestuur zal zich ook inzetten voor de zwakke weggebruiker. We zetten in op zo kort mogelijke verbindingspaden, bruggen en doorsteken voor de zwakke weggebruiker (trage wegen). Alle hiaten voor voetgangers, joggers en fietsers in de ring rond de binnenstad wordt weggewerkt. De stad zal meer fietssnelwegen realiseren zoals de F31 tussen Brugge en Zeebrugge. De uitbreiding van de fietsinfrastructuur in bestaande innovatiezones en de te ontwikkelen bedrijvenzones en het havengebied is een must. CO2 verminderen is ook een thema waar Stad Brugge zich zal voor engageren. Stad Brugge engageert zich om het Burgemeesterconvenant 2020-2030 te onderschrijven en werkt mee aan de daarin verwoorde gezamenlijke aanpak om klimaatmitigatie en - adaptatie aan te pakken. De CO2-uitstoot van de vrachtwagens moet minstens met 20% verminderen. Het aanbod aan parkeerplaatsen op rand- en park and ride-parkings wordt uitgebreid. Milieuvriendelijke shuttlebusjes zullen frequent rijden van en naar de binnenstad. Er wordt ook onderzocht waar het mogelijk is om ook waterbussen in te zetten.

Jouw reactie