Autovrije binnenstad

Erik Vereecke
Duurzaam verplaatsen, Duurzaam verplaatsen - Autoluw en verkeersvrij
Nieuw idee

De Steenstraat, Zuidzandstraat, Geldmuntstraat en Noordzandstraat autovrij maken met als doelstelling de beste fietsstad van Vlaanderen te worden.

Reactie

P. vandervlist
Goed idee! Wel 40 jaar later dan alle winkelcentra bij onze noorderburen, maar ja, beter laat dan nooit!
E. Tuytens
Goed idee, misschien nu al beginnen met enkel de weekends verkeersvrij. Misschien met omkeren van de rijrichting van de beenhouwersstraat blijf er een mogelijkheid om de ondergrondse parking zilverpand te blijven gebruiken.
Koen Van Loo
Geen goed idee, zo jagen we alle inwoners uit de binnenstad. Een goed evenwicht is moeilijk maar noodzakelijk. We kunnen al starten met de toeristen en de niet-centrumbewoners te motiveren om hun wagen aan de rand van de stad te parkeren. Dit zou al een slok op een borrel schelen.
Eric Wouters
Geef de binnenstad aan de voetganger. Winkelen doe je al kuierend door de shoppingbuurt, niet gestoord of verontrust door wielerfanaten of erger. De positieve bevindingen van de betrokken handelaars in de Geldmuntstraat, momenteel een gedwongen verkeersvrije zone, spreken voor zich !
Leen D'hondt
Goed idee. Er mag meer autovrij van mij. Ik was laatst in Barcelona en af en toe zijn er daar pleinen waar geen auto's komen en wat een genieten is het daar. Maar 2 kanttekeningen. 1. Ik woon in de Artoisstraat en wat merk ik? Als de auto's verdwijnen, betekent dit niet automatisch fietsplezier. De shoppers nemen de hele straat in en ze kijken misnoegd naar fietsers. Dat is nu al zo in de autovrije zondagen. De Geldmuntstraat en Noordzandstraat zijn wegens werken onbedoeld autovrij en de voetgangers nemen alle plek in. Ik merk dat ik ook op straat loop als ik te voet ben. Hoe komen we daarin overeen? Kan er een technische ingreep zoals een gekleurd fietspad? 2. Waatom moet autovrij gekoppeld worden aan winkelen? Je ervaart er geen rust als het voor winkelen bedoeld is. Volgens mij kan je in Brugge pleintjes vinden waar je auto's kan weren en waar je kan genieten van bomen of reitjes. Dus aub koppel autovrij los van winkelstraten.
de toekomst van...
Het stadsbestuur zet in op een autoluwe binnenstad. In het beleidsprogramma 2019-2024 staat vermeld dat er op piekmomenten en in piekperiodes de drukste winkelstraten en pleinen zullen worden ingericht als voetgangerszone met aandacht voor heldere communicatie en signalisatie.
patrice
omdat ik in Gent op vele plaatsen geweerd word met de fiets of over gevaarlijke straten moet fietsen kwam ik nagenoeg elke zaterdagnamiddag naar Brugge. Nu kom ik er toevallig in de week en er rijden wagens. jammer toch. voor mij dus geen Brugge meer ik rij verder naar oostende voortaan

Jouw reactie