Autoluwe winkelstraten

Raf Reuse
Duurzaam verplaatsen, Duurzaam verplaatsen - Autoluw en verkeersvrij
Goedgekeurd
Het autoluw maken van de Steenstraat en de Geldmuntstraat

Er zijn verschillende redenen om de winkelstraten autoluw te maken: rustigere straten ,minder CO² uitstoot, beter voor de gezondheid en aangenamer om te winkelen. Hiernaast moet het wel nog mogelijk zijn voor de bussen om door deze straten te rijden.

Reactie

Wouters Eric
In meerdere historische steden in eigen - en buitenland is een verkeersluw tot -vrij centrum de evidentie zelve. Een multidisciplinair team kan heel wat opsteken in bv. Amsterdam, Etten-Leur, Rosendaal, Middelburg. Bevoorrading kan bv. voor 9 u. of na 20 u. , openbaar vervoer via Dijver, Braambergstraat, lus naar Hoogstraat, Vlamingstraat en naar Ring via Vlamindam. Het proberen meer dan waard !
de toekomst van...
Om het winkelen aangenamer te laten verlopen zijn volgende winkelstraten op zaterdag en tijdens de winkelzondagen (elke eerste zondag van de maand) tussen 13u en 18u verkeersvrij: Zuidzandstraat (uitgezonderd bussen van de Lijn), Steenstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat.
de toekomst van...
In het beleidsprogramma 2019-2024 staat de volgende doelstelling rond dit thema vermeld: Op piekmomenten en in piekperiodes worden de drukste winkelstraten en pleinen ingericht als voetgangerszone met aandacht voor heldere communicatie en signalisatie.

Jouw reactie