Autodelen voor iedereen

Zorgen, Zorgen - Mensen met een beperking, Nieuwe bronnen, Nieuwe bronnen - Delen
Goedgekeurd
Autodelen toegankelijk maken voor rolstoelgebruikers

De aankoop van een auto is een grote investering en belastend voor het leefmilieu. Autodelen is niet nieuw en verschillende types zijn verkrijgbaar in Brugge. Rolstoelgebruikers kunnen hier momenteel geen gebruik van maken. Een rolstoeltoegankelijke auto zou daarom een fantastisch idee zijn.

Personen met een beperking, verengingen, stad, OCMW

Reactie

de toekomst van...
Heb je af en toe een (rostoelvriendelijke) wagen nodig, maar heb je er geen? Dan is autodelen de geknipte oplossing voor jou! Autodelen betekent dat verschillende personen of gezinnen om beurten gebruikmaken van één of meer auto’s. Ook Curando vzw (Brugge) ziet de voordelen van autodelen in en vond het daarom hoog tijd om van start te gaan met een eigen autodeelproject. Daarom stelt Curando vzw een wagen en busje ter beschikking voor de buurt. Niet alleen mensen met een mobiliteitsbeperking kunnen hier gebruik van maken, maar ook buurtbewoners kunnen de wagen ontlenen om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Er staat eveneens een rolstoelfiets en een duofiets ter beschikking. Meer info: https://www.brugge.be/avira-autodelen
de toekomst van...
In het beleidsprogramma 2019-2024 staan deze doelstellingen vermeld: Stad Brugge stimuleert deelsystemen in Brugge (Blue-bike*, e-steps*, autodelen…)..

Jouw reactie