Artistieke muren langs de Expressweg

Yannick Ranson
Historische stad in ontwikkeling - Stadsbeeld, Historische stad in ontwikkeling
Nieuw idee
De grijze muren langs de Expressweg zijn één van de eerste dingen die toeristen (en Bruggelingen) zien als ze Brugge binnenrijden en dit is jammer. Die grijze muren dienen als buffer tegen geluid en stof en zijn nuttig, maar we kunnen ze artistieker gebruiken, bijvoorbeeld gekoppeld aan tentoonstellingen die bezig zijn of de actualiteit (klaprozen n..a.v. herdenking W.O.I '14-'18)

Reactie

Myriam Bal
Dit egaal grijs beton vind ik helemaal niet lelijk. Een stad is nu eenmaal een stenen gegeven en ik vind het niet nodig dat muren 'artistiekerig' opgeleukt worden. Less is more. Veel afleiding voor chauffeurs is trouwens gevaarlijk.
Jaak Ameel
Grijs beton, grijze auto's, grijze mensen.... Breng eens wat kleur in je leven. Er zijn ongetwijfeld kunstenaars die het leuk zouden vinden om een stukje van deze grijze massa wat op te fleuren. Misschien nodigt het dan ook uit om wat trager te rijden.
de toekomst van...
In het beleidsprogramma 2019-2024 staat geschreven dat Stad Brugge mogelijkheden zal creëren om meer kunst in de openbare ruimte te laten verschijnen (streetart).

Jouw reactie