Afstellen verkeerslichten

Duurzaam verplaatsen - Mobiliteit algemeen, Duurzaam verplaatsen
Nieuw idee

Momenteel lijkt het alsof we - eens op de ring rond Brugge gekomen - op ieder verkeerspunt een rood licht voorgeschoteld krijgen Dit heeft lange wachttijden of onnodige files tot gevolg. Het ergste stuk lijkt mij het stuk tussen Scheepsdale brug en de Dampoort. Mochten de verkeerslichten wat meer op elkaar afgestemd worden, kan dit een veel vlotter verkeer met zich meebrengen.

Reactie

Anne
inderdaad, maar om verkeerslichten te kunnen afstellen, daarvoor moet je je middelbaar onderwijs afgemaakt hebben, of kunnen afgemaakt hebben!
veerle
Noodzakelijk!!!!
P. vandervlist
Goed idee, dat niemand daar bij de dienst "verkeerslichten" op komt is veelzeggend, iedere dag op de ring ervaar ik dezelfde frustratie, nog nooit van de groene golf gehoord, ga eens naar de noorderburen, daar kunnen ze het wel, en worden er ook geen fietsers doodgereden omdat zowel recht doorgaande fietsers als afslaande auto's groen licht krijgen...
natasja timmerman
het afstellen van verkeerslichten is volgens mij niet zo moeilijk aangezien er al veel middelen ter beschikking zijn. Ik denk dat het vooral belangrijk is om de lichten af te stellen naar de behoeften van de lichten. Als een brug open staat, is het zinloos dat ander verkeer ook moet wachten tot het groen wordt, als er toch niet over de brug kan gereden worden. er zou ook eens een studie kunnen gebeuren van welke straten op welke momenten het drukst zijn en de lichten aan de hand daarvan af te stellen, de lichten afstellen zodat je een groene stroom kan krijgen als je je aan de juiste snelheid houdt, ... Dit zou schelen in files, co²-uitstoot, ergernissen van de reizigers, in de portefeuille van de reizigers, het wegdek zou ook minder snel kapot gaan door remmen en aanzetten, ...
Bart Chielens
Waarom ook geen intelligente stoplichten zoals bij onze Noorderburen, die met sensoren werken en verkeer niet nodeloos doen stoppen wanneer er niemand voor het licht staat?
Arne
Top idee! Voer voor onze ingenieurs!
Sofie.Verheye@b...
Tijdens deze legislatuur zal het stadsbestuur over het hele grondgebied een slimme verkeerslichtenregeling realiseren. Via een afzonderlijk groen licht voor fietsers wil de stad een zorgen voor conflictvrije fietstrajecten. We verzamelen real-time data over het verkeer om enerzijds de verkeerslichten op maat af te stellen en anderzijds via dynamische verkeersborden te tonen welke routes de vlotste verbinding geven met een stadsgedeelte.

Jouw reactie