24u/24u openbare toiletten

Tim Claerhout
Zorgen, Zorgen - Zorg algemeen
Nieuw idee
Dag en nacht toegankelijke, openbare toiletten voorzien

In alle deelgemeenten van Brugge rolstoeltoegankelijke toiletten voorzien die overdag en 's nachts toelaten om naar het toilet te gaan. Dit is al jaren mogelijk in Oostkamp en de deelgemeenten van Oostkamp. Waarom niet in Brugge? Het zou de kansen tot maatschappelijke participatie verhogen voor personen met een handicap, maar ook voor andere andere mensen die naar het toilet moeten.

Stedelijke Raad voor personen met een handicap en verenigingen

Reactie

vandoorne carl
heel goed initiatief ook voor de dames is dit zeker een goed initiatief, dat zij ook de toiletten 24 uur op 24 kunnen gebruiken
Charlotte
Ik ging net hetzelfde idee neerpennen. Vooral rond parken vind ik dat er een grote nood is. Men wilt dat de kindjes spelen maar ze moeten wel alles ophouden want er is nergens een openbaar toilet voorzien. Dat is niet goed! Rond de parken in bv Londen is dit ook al heel lang mogelijk. Idd, waarom niet in Brugge?
de toekomst van...
Stad Brugge optimaliseert tijdens deze legislatuur het toegankelijk publiek sanitair in Brugge, inclusief in de deelgemeenten. Waar mogelijk, wordt er een samenwerking opgezet met de handelaars.
de toekomst van...
In het verleden werd er werk gemaakt van een aantal concrete acties rond de opwaardering van het huidig sanitair. Daarnaast werd ook bekeken hoe de stad de openbare toiletten kan uitbreiden. Stad Brugge wil er zeker voor zorgen dat de hinder en overlast beperkt blijft, denk hierbij aan het uitgaansleven en de drukke manifestaties. De stad heeft een plasplan (zie hierboven) en via een app (https://www.hogenood.nu/index.php) kan je terugvinden waar alle openbare toiletten te vinden zijn in de binnenstad en deelgemeentes. In het beleidsprogramma 2019-2024 staan ook plannen vermeld in verband met publiek sanitair. Tijdens deze legislatuur zal het stadsbestuur er voor zorgen dat de toegankelijke toiletten uitbreiden.

Jouw reactie