24u/24u openbare toiletten

Tim Claerhout
Zorgen, Zorgen - Zorg algemeen
Nieuw idee
Dag en nacht toegankelijke, openbare toiletten voorzien

In alle deelgemeenten van Brugge rolstoeltoegankelijke toiletten voorzien die overdag en 's nachts toelaten om naar het toilet te gaan. Dit is al jaren mogelijk in Oostkamp en de deelgemeenten van Oostkamp. Waarom niet in Brugge? Het zou de kansen tot maatschappelijke participatie verhogen voor personen met een handicap, maar ook voor andere andere mensen die naar het toilet moeten.

Stedelijke Raad voor personen met een handicap en verenigingen

Reactie

vandoorne carl
heel goed initiatief ook voor de dames is dit zeker een goed initiatief, dat zij ook de toiletten 24 uur op 24 kunnen gebruiken
Charlotte
Ik ging net hetzelfde idee neerpennen. Vooral rond parken vind ik dat er een grote nood is. Men wilt dat de kindjes spelen maar ze moeten wel alles ophouden want er is nergens een openbaar toilet voorzien. Dat is niet goed! Rond de parken in bv Londen is dit ook al heel lang mogelijk. Idd, waarom niet in Brugge?
de toekomst van...
Stad Brugge optimaliseert tijdens deze legislatuur het toegankelijk publiek sanitair in Brugge, inclusief in de deelgemeenten. Waar mogelijk, wordt er een samenwerking opgezet met de handelaars.
de toekomst van...
In het verleden werd er werk gemaakt van een aantal concrete acties rond de opwaardering van het huidig sanitair. Daarnaast werd ook bekeken hoe de stad de openbare toiletten kan uitbreiden. Stad Brugge wil er zeker voor zorgen dat de hinder en overlast beperkt blijft, denk hierbij aan het uitgaansleven en de drukke manifestaties. De stad heeft een plasplan (zie hierboven) en via een app (https://www.hogenood.nu/index.php) kan je terugvinden waar alle openbare toiletten te vinden zijn in de binnenstad en deelgemeentes. In het beleidsprogramma 2019-2024 staan ook plannen vermeld in verband met publiek sanitair. Tijdens deze legislatuur zal het stadsbestuur er voor zorgen dat de toegankelijke toiletten uitbreiden.
Marijke Korteweg
Ik diende in november 2019 een schriftelijk verzoek voor meer publieke toiletten. Nu in juni 2020 kreeg ik nog steeds geen antwoord ondanks een rappel in maart 2020 aan burgemeester en schepenen. Als gevolg van de Covid-19 maatregelen werd de situatie nog erger. In Oostende plaatste men in maart 2020 extra publieke toiletten. 14 dagen geleden deed Middelkerke hetzelfde. Ik schaam mij over het beleid van Stad Brugge inzake openbare toiletten. Urinoirs ja, worden regelmatig schoongespoten. Toiletten voor vrouwen, kinderen, ouderen, gehandicapten. VERGEET HET.
Marijke Korteweg
Op vrijdag 7 augustus 2020 zal de Krant van West Vlaanderen KW een artikel wijden aan deze ergerlijke toestand
Nicholas van Vl...
Een aanvulling misschien op de mogelijkheid om 24 op 24 naar het toilet te kunnen gaan is het volgende. Ik werk voor de In&Uit, en vlak voor onze deur is er hier een toilet van Interparking. Waar men tegen betaling van 0.50 euro naar het toilet kan. Ik ben heel blij met het feit dat het toilet er is. Anders in Corona-tijden zou het hier een overrompeling zijn van mensen die komen vragen om naar het toilet te gaan. Wat ik wel vreemd vind is, dat men met geld moet betalen. In tijden van Corona wordt iedereen afgeraden om cash geld op zak te hebben. Waarom kan hier niet via kaart of via smartphone betaald worden? Echt wel een essentiële toevoeging. Er kan geld gewisseld worden in het toilet zelf, maar ik heb de indruk dat het niet met alles werkt van munten of briefjes. Het hangt ook niet in het zicht waardoor veel mensen bij ons geld komen wisselen. Het is deze periode zo erg, dat we wekelijks naar de bank gaan om mensen het wisselgeld te kunnen geven. Kan de stad dus niet zorgen voor openbare toiletten voor mannen en vrouwen, liefst gratis, en als dit niet kan dat men kan betalen op allerlei manieren en niet enkel met kleingeld dus.

Jouw reactie