2025 - duurzaam openbaar vervoer

Piet Grymonprez
Duurzaam verplaatsen, Duurzaam verplaatsen - Openbaar vervoer
Nieuw idee
Tegen 2025 alle openbaar vervoer in Brugge duurzaam

Stad Brugge treedt in overleg met De Lijn en andere stakeholders om tegen 2025 alle openbaar vervoer in Brugge te laten rijden op duurzame energiebronnen. Dit gecombineerd met het investeren in publieke fietsbatterijen verspreid over de stad en de regio. Op die manier is er minder fijn stof en zijn er meer duurzame vervoersmiddelen.

Reactie

Koen Van Loo
Zeer interessant idee. Ik denk dat we nog een stapje verder kunnen gaan: http://www.detoekomstvanbrugge.be/nl/idee%C3%ABn-voor-de-stad/milieuvriendelijk-vervoer
de toekomst van...
In het beleidsprogramma 2019-2024 staat vermeld dat stad Brugge de mobiliteit wil verduurzamen voor de stadsdiensten, bedrijven en burgers door kansen te geven aan nieuwe technologische concepten en moedigen verplaatsing met de fiets en het openbaar vervoer maximaal aan. Brugge stimuleert deelsystemen zoals Blue-bike en e-steps. Het exploitatiesysteem van De Lijn wordt in overleg met De Lijn bijgestuurd, met als streefdoel minder en kleinere bussen in de binnenstad en vlottere verbinding tussen de deelgemeenten en het station. De stad wil graag kleinere, elektrische bussen in de binnenstad. Vanuit de randparkings zullen milieuvriendelijke shuttlebusjes rijden van en naar de binnenstad.

Jouw reactie