Foodlab vragen overzicht

Stel hier je moestuin en andere voedingsvragen, de leden van Brugs Food Lab beantwoorden ze!

 

Proficiat aan de winnaars van de wedstrijd van tentoonstelling in Mijn brugge of via vragen live facebook Angelo Dorny: Elke Vallez, Sofie Maes, Frieda Van Ekert, Katrien Maes Sabine Madou, Koen Vanneste, Leo Henderyckx, Moira Dresselaers, Hannah Spanoghe. Zij ontvangen een moestuinstarterspakket, veel tuinplezier!

De live facebook van Angelo Dorny kan je hier bekijken.

Zandgrond in Brugge, geschikt voor moestuin?
Ik kocht vorig jaar op Heerlijk Brugge een aantal bijvriendelijke planten. Er blijft quasi niks van over op mijn zandgrond. Daarom mijn vraag naar succesverhalen...
Hoe kan ik mijn slaplantjes beschermen tegen slakken
Wanneer mogen paprika planten naar buiten
Beste, We hebben 4 kinderen (lagere schoolleeftijd) die goesting hebben om te leren groentjes / fruit kweken. Graag willen we weten hoe we dit moeten aanpakken, zodat de kinderen succes kunnen oogsten bij het kweken van groentjes en de smaak te pakken krijgen om als hobby te moestuinieren. We hopen dat onze kinderen ook door zelf te tuinieren meer enthousiast zouden zijn om verse (zelfgekweekte) groentjes te willen eten. Advies om dit als ouders aan te pakken is meer dan welkom. Bedankt! PS: We hebben een serre & voldoende grond om te starten met een moestuin.
Meloenen in de serre: hoe laten leiden?
Ik wil dit jaar, net zoals vorig jaar, mijn pompenplanten langs mijn tuinhuis leiden. Echter, is het daar vrij donker en heb ik het gevoel dat de bijtjes mijn pompoenbloemen te weinig bevruchten, waardoor ik per plant slechts 3/4 pompoenen heb.
grond verversen moestuinbak

Pagina's