De toekomst van Sint-Pieters

Een belangrijk stuk van de toekomst van Brugge speelt zich af op Sint-Pieters. Sint-Pieters is namelijk één van de negen toekomstplekken. Deze deelgemeente werd tijdens de oproep naar plekken in de stad gekozen door een jury van experts, omdat Sint-Pieters heel wat te bieden heeft.

Er komt heel wat extra bewoning op Sint-Pieters, onder meer in de Sint-Pietersmolenwijk en in de wijk 'Blauwe Poort'. OCMW-zorgvereniging Mintus start begin 2020 met een dienstencentrum in het complex 'Rond den Heerd'. Buurtcentrum De Dijk blijft bestaan. Beide centra zullen hun werking op elkaar afstemmen en samenwerken. De Sint-Pauluskerk wordt gerenoveerd en de oude pastorie van Sint-Pieters wordt omgevormd tot een deelplek. Ook voor De Dijk en het Tempelhof zijn er plannen. Er wordt een studie opgemaakt om te kijken hoe deze grote stadstuin nog meer gebruikt kan worden als een verbindingsplek voor de inwoners van Sint-Pieters. Hiernaast werd recent het Age'In project opgestart zodat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen en komt er een masterplan om te bekijken hoe de Sint-Pietersplas nog beter benut kan worden, denk aan recreatief zwemmen. 

Er beweegt dus heel wat!

Via deze website blijf je op de hoogte van de projecten op Sint-Pieters én kan je ook je eigen steentje of idee bijdragen.

Actueel

6 september 2019

We bezochten het team van het project 'Sint-Pieters EET'. Samen koken, samen eten en samen de afwas doen op woensdag tegen een vrije bijdrage.

9 september 2019

Via het project 'Age'In' wil Stad Brugge ouderen langer laten thuiswonen. Benieuwd naar dit project gefinancieerd met Europees geld? Ontdek het hier!

30 juli 2019

Ontdek alle cruciale plekken en ideeën op deze kaart van Sint-Pieters

12 september 2019

Welke plannen en projecten staan er de komende jaren op til om van Sint-Pieters een plek te maken waaar het nog leuker wonen, werken en vertoeven is? 

Pagina's