Wordt jouw idee een Brugs crowdfunding project?

15 januari 2016

Is jouw idee al in een verder stadium, maar ontbreekt het aan supporters, bekendheid en aan een financieel duwtje in de rug? Heb je al nagedacht over crowdfunding?
Crowdfunding laat toe om via een online platform in een korte periode een beperkt bedrag op te halen voor een project dat in de stijgers staat en klaar is voor uitvoering. Het laat toe financiële middelen te verzamelen, maar nog belangrijker: bekendheid te verwerven en het eigenaarschap van het project te delen met anderen, wat dan weer bijdraagt tot een grotere kans op slagen van jouw project.

De toekomst van Brugge zoekt enkele pilootprojecten voor crowdfunding in Brugge. Dit om te bekijken of er nood is om een eigen platform in Brugge op te starten. We willen enkele goede, nieuwe en innovatieve Brugse projecten samenbrengen en op zoek gaan naar de beste weg om een gemeenschappelijke crowdfunding actie op te zetten, specifiek gericht naar de Brugse gemeenschap, die van nature geëngageerd is en vanuit een trots graag
Heb je zelf een creatief project voor Brugge of ken je anderen die interesse hebben?

Stuur een mailtje naar toekomst@brugge.be en geef ons daar waar je project over gaat, wat jouw project precies vooruit kan helpen (welk bedrag en waarvoor, zoektocht naar vrijwilligers, logistieke ondersteuning, …). We nemen snel contact met je op. 

Zie ook

7 juli 2019

Sinds eind maart tot het begin van de zomer trok het nieuwe stadsbestuur de Brugse wijken in. Het doet dit onder de naam ‘buurt aan de beurt’. 

1 oktober 2019

'De Stadsrepubliek' heeft een website met actuele info over dit project. Neem zeker een kijkje op www.destadsrepubliek.be