Week van de ruimte

19 september 2016

De ‘week van de ruimte’ ging van start op zondag 11 september 2016 op Open Monumentendag. Op die dag werd voor het eerste de zes stadsbeelden aan het grote publiek voorgesteld. Deze zes stadsbeelden vertellen het verhaal van hoe Stad Brugge de komende jaren wil omspringen met de ruimte in de stad. Zowel op zondag 11 als 18 september 2016 smeerden stadsmedewerkers hun kuiten in en gingen met de zes fietsen langs bij diverse evenementen. Van Uitwijken tot het Graaf Visartpark, heel wat interessante plekken werden hierbij afgefietst. We luisterden naar de Bruggelingen over hoe zij de komende jaren graag met de ruimte van hun stad willen omspringen. Deze inbreng wordt vervolgens meegenomen bij het opstellen van het gemeentelijk ruimtelijk beleidsplan. Wie er niet kon bij zijn, maar toch graag nog z’n mening kwijt wil, kan dat via dit formulier.

Op Autoloze Zondag werd eveneens een tafelsessie gehouden i.v.m. de toekomstplek Bleekweide. Dit verborgen pareltje ligt er al jaren ongerept en dus verwilderd bij. De Stad wil nu samen met de buurt kijken welke invulling ze deze weide kunnen geven: een avontuurlijk speelplein, een bloemenweide … Met een gezellig hapje en drankje werden ideeën uitgewisseld, waar maximale behoud van de natuur naar voor kwam als goed idee.

Eveneens in de ‘week van de ruimte’ vond het razend interessant stadsdebat ‘Stadsfabrieken en Tuinsteden’ plaats op maandag 12 september 2016. Keynote spreker Jonathan Holslag ging in debat met Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck, Burgemeester Landuyt en Schepen Demon. Meer info over het stadsdebat vind je hier. De strafste uitspraken van die avond kan je terugvinden op onze Twitter.

Zie ook

16 december 2019

Stad Brugge bouwt met studenten VIVES aan het Brugge van de toekomst.

1 oktober 2019

'De Stadsrepubliek' heeft een website met actuele info over dit project. Neem zeker een kijkje op www.destadsrepubliek.be