'Vloeibare stad - liquid city’ is thema van Triënnale 2018

12 mei 2016

Tijdens de Triënnale 2015 was het Urb Egg café een voltreffer. De iconische locatie op de site van de Gistfabriek was tijdelijk beschikbaar voor bewoners en bezoekers om Brugge op een andere manier te beleven. Wegens succes en als voorsmaakje op de triënnale van 2018 kwam aan de Gentpoort eind juni 2016 een nieuw Urb Egg café. Naast een toffe ontmoetingsplaats ook de ideale locatie om gebeten te worden door de Triënnale-microbe.

Triënnale 2018 is ondertussen al in volle voorbereiding. De curatoren ontwikkelden een nieuwe thematische lijn voor komende editie, namelijk ‘vloeibare stad – liquid city’. In eerste plaats duidt dit thema op de veranderingen waaraan onze maatschappij onderhevig is. De Triënnale gaat uit van de vraagstelling hoe Brugge een vloeibaar stad kan zijn waarin bewoners actief vormgeven aan de toekomst. Het Urb Egg Café past door zijn tijdelijk, gedeelte en gastvrij karakter volledig in dit thema om dit gegeven uit te dragen aan het water van de Gentpoort.
Daarnaast verwijst ‘Liquit city’ ook naar Brugge als stad van water. Brugge is zowel in het verleden, heden als toekomst via zijn water gelinkt aan de hele wereld met als metropool de Zeehaven van Brugge.

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot