TURBO van start

9 november 2016

Het innovatienetwerk TURBO steunt jonge creatievelingen tussen de 18 en 25 jaar om hun ondernemingszin te helpen ontwikkelen. TURBO positioneert zich als aanspreekpunt om hen te informeren, te scouten en te begeleiden met hun onderneming. Dit project wordt begeleid via een nieuw aangeworven coördinator, Michiel Vanden Abeele.
Ondertussen trokken de Brugse partners naar andere Vlaamse steden om dit project  toe te lichten en ontstond er heel wat enthousiasme.

Doelstelling van dit project is het bevorderen van ondernemerschap bij jongeren en studenten door het opzetten van een ecosysteem rond ondernemerschap.  Dit ecosysteem wordt uitgebouwd met lokale partners als de dienst Economie & Werk van de Stad, de toekomst van Brugge, VIVES, HOWEST, TapisPlein vzw, Het Entrepot en de Korrelatie.  De uitbouw en coördinatie van dit netwerk zal gebeuren door vzw De Korrelatie. Het is de bedoeling om een netwerk op te zetten waarbij alle initiatieven voor ondernemen en jongeren verbonden worden zodat ook zij die nu niet of onvoldoende bereikt worden, ondernemerszin bijgebracht worden.

De goedgekeurde projectkost bedraagt 500.000 euro waarvan 40% gefinancierd wordt.  Ook werd een Hermes financiering van 30% goedgekeurd én een provinciale cofinanciering van 10% goedgekeurd. 

Het project werd wel op een heel bijzondere manier voorgesteld aan de andere vlaamse steden. Lach mee met hun hilarische filmpje.

 

Meer info over BFN kan je hier terugvinden. 

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot