Traveljam: creatief nadenken over de toekomst van toerisme in Brugge

15 maart 2019

Op vrijdag 26 april 2019 organiseren vzw Kunststeden en visit.brussels een creatieve brainstormsessie over het toerisme van de toekomst. Brugge is een van de organiserende kunststeden van deze ‘Traveljam’, die wordt opgezet om een diverse groep deelnemers te laten nadenken over citytrippen in 2050.

Tijdreizen met Traveljam

In 2050 zal de wereld er ongetwijfeld helemaal anders uitzien. De bedoeling is om 60 reizigers en ontwerpers samen te brengen om te brainstormen over verschillende thema's binnen toerisme. Wat als er geen toeristische infopunten meer zijn? Wat als papier niet meer bestaat? Wat zijn de mogelijkheden als alle gebouwen 'smart' zijn? Door een kijkje in de toekomst te nemen, zullen er snel antwoorden verschijnen op deze vragen.

Één dag lang zal je brainstormen om tot innovatieve ideeën te komen om bezoekers in de toekomst zo goed mogelijk te kunnen onthalen in Brugge en andere deelnemende steden. Alle deelnemers zullen in teams rond bepaalde thema’s werken, een coach en een aantal creatieve 'nerds' staan het team bij om de ideeën concreet vorm te geven.

Na de uitwerking van je idee, pitch je het voorstel aan een professionele jury. De dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking en een 'champagne shower'. Je maakt kans op een overnachting met 2 personen (inclusief ontbijt) in een van de deelnemende steden.

Deelnemen

Voor deze Traveljam is Stad Brugge op zoek naar mensen die graag op citytrip gaan en een dagje creatief willen meedenken over de toekomst van toerisme. Wat heb je nodig? Een open geest en vooral heel veel goesting! De sessies verlopen in het Engels. Je deelname is volledig gratis en je krijgt er een dag gratis Netflix bovenop. Inschrijven kan nog tot 20 maart. Meer informatie en het inschrijvingsformulier vind je terug op de website van Traveljam

Kom je liever een kijkje nemen? Je bent welkom vanaf 19 uur in UrbanCity, Antwerpen. De brainstormsessies vinden plaats in 'The Beacon', een hippe en innovatie plek in het centrum van Antwerpen, met zicht op het MAS.

Met vragen kan je altijd terecht bij hannes@traveljam.be

 

Zie ook

23 juli 2019

Het stadsbestuur gaf groen licht voor de opening van een pop-up ginbar op de plaats van 't Zandlopertje. 

1 juli 2019

Kom elkaar ontmoeten tijdens Wijk Up in Zeebrugge