Trage Wegen in kaart brengen

17 juli 2019

In april deed Stad Brugge een oproep naar alle enthousiaste Bruggelingen om deel te nemen aan de workshops 'Trage Wegen'. Vrijwilligers inventariseren bospaden, veldwegen of een doorsteekje in de buurt. Deze wegen zijn bestemd voor traag, niet-gemotoriseerd verkeer en hebben een openbaar karakter. Vaak zijn het dé schakels tussen verschillende stadsdelen en trekpleisters in en rond Brugge, maar ze leiden evengoed naar verborgen pittoreske plaatsen. Aangezien deze wegen nog niet allemaal in kaart gebracht zijn, riep het stadsbestuur de padvinders op om samen de trage wegen van Brugge te ontdekken.

In mei gingen heel wat vrijwilligers aan de slag tijdens de workshop om de trage wegen te leren inventariseren. Tijdens de 4 workshops kregen de padvinders eerst een woordje uitleg over wat het project precies is en wat de Stad daarmee wil bereiken. Daarna kregen ze de theoretische uitleg over hoe de 'Trage Wegen'-app werkt om uiteindelijk tijdens een wandeling de theorie om te zetten in de praktijk. De handleiding is nu ook online te raadplegen via www.brugge.be/tragewegen

De ambassadeurs gingen alvast aan de slag. Zo werd het grootste deel van Zeebrugge al volledig in kaart gebracht. Momenteel nemen vrijwilligers deelgemeentes zoals Sint-Kruis, Assebroek en Koolkerke onder handen. Welke hokken reeds bezig zijn met inventarisatie kan je hier volgen. 

Ga zelf op ontdekking

Er zijn nog enkele gebieden in de stad die nog geen ambassadeur hebben. Ontdek jij graag nieuwe, verborgen plaatsen? Fiets of wandel je graag in alle rust? Wil jij ons helpen de trage wegen in kaart te brengen? Dan ben jij de geknipte persoon om het team van enthousiaste vrijwilligers compleet te maken! Adopteer hier je eigen inventarishok. Je kan alle inventarishokjes bekijken op de website van stad Brugge. We zoeken vooral nog enthousiastelingen die de buurt van het Tillegembos en de regio tussen Sint-Pieters en Lissewege willen onderzoeken. Om een gebied te inventariseren heb je een Android-toestel nodig. 

Voor meer informatie en vragen over het project kan je terecht bij reinout.cloet@brugge.be.

 

Zie ook

7 juli 2019

Sinds eind maart tot het begin van de zomer trok het nieuwe stadsbestuur de Brugse wijken in. Het doet dit onder de naam ‘buurt aan de beurt’. 

1 oktober 2019

'De Stadsrepubliek' heeft een website met actuele info over dit project. Neem zeker een kijkje op www.destadsrepubliek.be