Toonmoment resultaat workshops de toekomst van Sint-Pieters op 08/11

7 november 2019

Workshops

De week van 4 november 2019 waren er workshops door studenten van de KU Leuven (eerste master Stedenbouw en Ruimtelijke planning) over de toekomst van de pastorie, het buurtcentrum De Dijk en het Tempelhof in kader van de conceptsubsidie die loopt over deze plekken. Tijdens deze ontwerpweek werden de studenten in contact gebracht met de inwoners van Sint-Pieters, lokale verenigingen en partners. Doel tijdens deze ontwerpweek was om - ingedeeld in drie groepen - installaties te maken waardoor buurtbewoners geprikkeld worden om na te denken over de site. Per groep werd er een filmpje gemaakt die het proces vertelt van deze week.

Toonmoment

Benieuwd naar de verfrissende kijk van de twintig studenten over deze plekken? Kom dan nu vrijdagnamiddag 8 november van 17 tot 18 uur naar het toonmoment. Er zijn installaties rond de site De Dijk-Tempelhof te bekijken in de bibliotheek en in het buurtcentrum van De Dijk worden de filmpjes getoond. We sluiten af met een drankje. Van harte welkom!

Meer info over de toekomst van Sint-Pieters, de conceptsubsidie, heb je leuke ideeën voor Sint-Pieters? Of wil je je hulp aanbieden om mee te bouwen aan die toekomst? Surf dan naar www.detoekomstvansintpieters.be

Zie ook

5 mei 2020

Met 'Zoden aan De Dijk' wil het buurtwerk Sint-Pieters mensen op een unieke manier informeren, maar vooral ook een hart onder de riem steken. Dat gebeurt via een 'creatieve klaagmuur' bij het buurt- en cultuurcentrum De Dijk.

6 februari 2020

Sleutelfiguren uit Sint-Pieters dachten na over de plek De Dijk - Tempelhof. Maakt een park de site aantrekkelijker? Hoe verbeteren we de bereikbaarheid? Een sfeerverslag van een dynamische avond.