Toonmoment resultaat workshops de toekomst van Sint-Pieters op 08/11

7 november 2019

Workshops

De week van 4 november 2019 waren er workshops door studenten van de KU Leuven (eerste master Stedenbouw en Ruimtelijke planning) over de toekomst van de pastorie, het buurtcentrum De Dijk en het Tempelhof in kader van de conceptsubsidie die loopt over deze plekken. Tijdens deze ontwerpweek werden de studenten in contact gebracht met de inwoners van Sint-Pieters, lokale verenigingen en partners. Doel tijdens deze ontwerpweek was om - ingedeeld in drie groepen - installaties te maken waardoor buurtbewoners geprikkeld worden om na te denken over de site. Per groep werd er een filmpje gemaakt die het proces vertelt van deze week.

Toonmoment

Benieuwd naar de verfrissende kijk van de twintig studenten over deze plekken? Kom dan nu vrijdagnamiddag 8 november van 17 tot 18 uur naar het toonmoment. Er zijn installaties rond de site De Dijk-Tempelhof te bekijken in de bibliotheek en in het buurtcentrum van De Dijk worden de filmpjes getoond. We sluiten af met een drankje. Van harte welkom!

Meer info over de toekomst van Sint-Pieters, de conceptsubsidie, heb je leuke ideeën voor Sint-Pieters? Of wil je je hulp aanbieden om mee te bouwen aan die toekomst? Surf dan naar www.detoekomstvansintpieters.be

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot