Tentoonstelling 'Bruggesmaakt' voor groene vingers in Mijn Brugge

5 maart 2019

Maart is de maand voor iedereen met groene vingers! Van 4 tot 30 maart kan je terecht in Mijn Brugge om de verschillende thema's van Bruggesmaakt te ontdekken. De duurzame voedselstrategie en tips om op een duurzame manier in de (moes)tuin te werk te gaan worden in een nieuwe tentoonstelling voorgesteld. 

Vragen stellen

Welke vis is duurzaam? Wat doe ik met al die etensresten? Hoe ga ik aan de slag als ik mijn eigen groenten wil kweken? Zijn er volkstuintjes in Brugge? Stel je vragen in Mijn Brugge via de Ipads of van thuis uit via de website van Foodlab.

Later beantwoordt Angelo Dorny jouw vragen via Facebook live (datum wordt later bekend gemaakt). Angelo is een echte groenspecialist. Hij schreef ondertussen 8 boeken en is hoofdredacteur van het moestuinmagazine van Vlaanderen en Nederland. Daarnaast heeft hij ook een Youtubekanaal waar hij tips en tricks deelt!

Het Brugs Food Lab (o.a. Velt, Tuinhier,….) staat ook paraat om te antwoorden op jouw vragen. Iedereen kan ook zijn ervaringen en tips delen.

Doe mee en win!

Kriebelt het al? Ga langs bij Mijn Brugge en neem deel aan de wedstrijd. Wie weet maak jij  kans op een van de vijf (moestuin)starterspakketten van Velt.

Meer info?

Op de website van Foodlab vind je verder info over wat je thuis zelf kan doen als je lekker en duurzaam wil eten en kweken. Daarnaast kan je ook de zaaikalender raadplegen en kijken welke voedingsgerelateerde activiteiten en cursussen binnenkort van start gaan.

Locatie

‘Mijn Brugge’ bevindt zich naast het Huis van de Bruggeling (Frank Van Ackerpromenade – Stationsplein).

Openingsuren

Maandag-donderdag: 10.00 uur - 17.30 uur
Vrijdag-zaterdag: 10.00 uur – 12.30 uur

Zie ook

16 december 2019

Stad Brugge bouwt met studenten VIVES aan het Brugge van de toekomst.

1 oktober 2019

'De Stadsrepubliek' heeft een website met actuele info over dit project. Neem zeker een kijkje op www.destadsrepubliek.be