Sustainable Development Goals in Brugge

9 november 2016

Armoede, ongelijkheid en klimaatverandering de komende vijftien jaar aanpakken: dat is het doel van de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

UNRIC, het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties in Brussel, heeft een brochure uitgegeven van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Bij elke doelstelling werd een illustratie geplaatst van een Vlaams project dat kan bijdragen tot de transformatie van onze wereld. Deze brochure wil een bron van inspiratie bieden aan elke Vlaming, elke Vlaamse instelling en vereniging en elk bedrijf om samen werk te maken van de uitvoering van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.
Stad Brugge roept iedereen op om ook aan de slag te gaan met de SDG’s. Hiervoor werd op 13 oktober een inspiratie-avond gehouden, nl. de UN City Hall Talk.

Werk maken van een duurzame toekomst is een opdracht voor alle overheden, bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en burgers.

 

Zie ook

16 december 2019

Stad Brugge bouwt met studenten VIVES aan het Brugge van de toekomst.

1 oktober 2019

'De Stadsrepubliek' heeft een website met actuele info over dit project. Neem zeker een kijkje op www.destadsrepubliek.be