Stel je kandidaat om peter of meter te worden van een stukje groen in je buurt

23 januari 2020

Bruggelingen met groene vingers kunnen voortaan zelf de touwtjes in handen nemen om het groen in hun buurt te helpen beheren en onderhouden. Je kan peter of meter worden van een straattuin in je buurt. In overleg met de betrokken stadsdienst(en) kan je dit stukje onderhouden. Dit stimuleert onmoetingen waar je buiten kan ontspannen in een groene omgeving. 

In de al aangeplante stadstuinen beheer je als peter of meter het bestaande groen. Voor straattuintjes waar Stad Brugge zelf nog geen beplanting heeft voorzien, krijgt de peter of meter mee inspraak in de gekozen bloemen en planten. Zelfs je eigen groenten telen op het openbaar domein is dan mogelijk. Wie peter of meter is, mag maximaal 20 procent van de tuin gebruiken voor eigen gebruik.

Samen met de buren

Wil je peter of meter worden? Als inwoner van Brugge kan je een of meerdere straattuinen aanvragen. Zelfs als je hoofdverblijfplaats niet in Brugge is, is een peter- of meterschap mogelijk.

Wie samen met de buren wil afspreken om een straattuin te onderhouden, duidt een contactpersoon aan. Een medewerker van het openbaar domein komt langs om de voorwaarden te bespreken. Bij elke straattuin die een peter of meter heeft, zal de stad een merkteken plaatsen.

Wie peter of meter wil worden van een straattuin, kan contact opnemen met straattuinen@brugge.be of telefonisch via 050 44 85 85.

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot