Stad Brugge zoekt vernieuwde sportinitiatieven

5 maart 2019

Ben je een sportieve Bruggeling of ben je lid van een Brugse vereniging met frisse, nieuwe ideeën? Lees dan zeker verder!

Stad Brugge trekt dit jaar 25.000 euro uit om vernieuwende sportinitiatieven in Brugge te ondersteunen tijdens de opstart. Zowel individuele inwoners als verenigingen kunnen voor 15 maart een projectvoorstel indienen en kunnen tot maximum 5.000 euro financiële ondersteuning krijgen. Het initiatief moet plaatsvinden in de periode tussen 1 mei 2019 en 31 december 2019 en moet de inwoners stimuleren tot actief bewegen of sporten.

Beweging is een positieve benadering voor verschillende lokale uitdagingen binnen de stad. Denk hierbij aan mobiliteit, veiligheid, eenzaamheid, milieu, ... Het draagt ook bij aan de algemene leefbaarheid van de stad. 

Ook jij kan helpen een 'beweegvriendelijke' stad te creëren. Enkele Bruggelingen dienden hun ideeën in rond sport en beweging via ons ideeënplatform. De inwoners van Brugge zijn duidelijk enthousiast over al sportend van de stad genieten. Dit soort initiatieven wil de stad met deze oproep ondersteunen.

 

Wat moet je doen?

Heb je een vernieuwd idee en wil je het graag realiseren? Aarzel dan niet en werk jouw project uit.

De dossier moet minstens bestaan uit: 

  • Een voorstelling van het evenement / idee 
  • Een plan van aanpak en timing 
  • Een concrete raming van kosten en opbrengsten 
  • Omschrijving van het doel 
  • Omschrijving van de doelgroep 
  • Hoeveel mensen zal je bereiken? (actieve sporters en toeschouwers) 

 

Voorwaarden

Iedere Bruggeling, Brugse vereniging (zonder winstoogmerk), buurtcomité, school, … kan een projectvoorstel indienen. 

Het project moet mensen aanzetten tot beweging en het moet een nieuw evenement of idee zijn. De activiteit moet plaatsvinden in Brugge en gaat door tussen 1 mei 2019 en 31 december 2019. Je richt je op het publiek en het moet een laagdrempelig evenement zijn. Momenteel krijg je geen financiële ondersteuning door de stad. Daarnaast wordt het logo van Stad Brugge vermeld op alle publicaties. 

Kom je in aanmerking? Je kan het dossier indienen tot 15 maart via de website van Stad Brugge. Een professionele jury zal jouw project beoordelen. Alle uitgebreide informatie kan je hier vinden. 

Zie ook

16 december 2019

Stad Brugge bouwt met studenten VIVES aan het Brugge van de toekomst.

1 oktober 2019

'De Stadsrepubliek' heeft een website met actuele info over dit project. Neem zeker een kijkje op www.destadsrepubliek.be